Sănătate

Tămâia, un dar regesc, cu o mare putere de vindecare, este recomandată în tratarea multor forme de cancer

Tămâia, un dar regesc, cu o mare putere de vindecare, este recomandată în tratarea multor forme de cancer
life-bio.ro/ lataifas.ro

De cele mai multe ori asociată cu cele sfinte, tămâia, este o plantă originară din Africa Tropicală şi Arabia, folosită din cele mai vechi timpuri şi în scop terapeutic.

Tămâia, dar regesc

În scop medicinal se utilizează răşina gumantă aromatică extrasă din tulpina arbustului (gumirezina).

FOTO authenticmagazin.com

Tămâia, considerată un dar regesc, are o mare putere de vindecare. Astfel, fumul şi bobiţele de tămâie tămăduiesc bolile de nervi, răcelile şi alungă greutăţile sufleteşti.

Pentru a beneficia de puterea vindecătoare a acestei plante sacre, cea mai eficientă modalitate este folosirea uleiului de tămâie, care se extrage din arborii de tămâie (Boswellia Carteri).

Uleiul de tămâie este un adevărat elixir, care conţine antioxidanţi ce ajută la distrugerea celulelor canceroase asociate cu cancerul ovarian, cerebral, mamar, colon, gastric, pancreatic şi de prostată.

FOTO doc.ro

Și trebuie spus că puterea acestei plante de a lupta cu cancerul este susţinută de rezultatul unui studiu realizat de Universitatea din Leicester, Marea Britanie, care a demonstrat că Akba (acid acetil-11-ceto-beta-boswellic), un compus chimic din răşină, distruge celulele canceroase, fără a afecta celulele sănătoase.

Imunologul Mahmoud Suhail a precizat: „Cancerul apare atunci când ADN-ul este afectat. Se pare că tămâia are funcţia de a reseta, închizând nucleul ce modifică acele coduri ADN”. Ținând cont de cele afirmate, Mahmoud Suhail recomandă tămâia în tratarea multor forme de cancer.

Iar, printre celelalte proprietăţi de top ale uleiului de tămâie amintim pe cea:

  • expectorantă,
  • analgezică,
  • antiseptică,
  • antiinflamatorie,
  • antidepresivă,
  • calmantă
  • sedativă.

Dar, pentru a beneficia din plin de proprietăţile acestui miracol al naturii, beţi un pahar cu apă, în care aţi pus în prealabil 3 picături de ulei de tămâie.

Alte beneficii ale uleiului de tămâie

Uleiul de tămâie întăreşte sistemul imunitar. Astfel, proprietăţile antiseptice ale tămâii îl fac ideal pentru susţinerea unui sistem imunitar puternic.

Uleiul de tămâie ajută în caz de anxietate. Acesta are efect sedativ şi induce un sentiment de pace şi de relaxare mentală. Acesta vă calmează în mod natural şi poate reduce anxietatea, furia şi stresul.

Uleiul de tămâie este cea mai bună alternativă a medicamentelor. Potrivit unui studiu, uleiul din tămâie este cea mai sigură alternativă a medicamentelor. În acest studiu, 60% din pacienţi au avut o rată de îmbunătăţire a stării.

Uleiul de tămâie calmează durerile articulare. Tămâia conţine substanţe antiinflamatoare, reduce durerile articulare sau musculare legate de boli cum ar fi artrita sau osteoartrita. Pentru a calma durerea în artrită, amestecaţi uleiul de tămâie cu un ulei purtător şi masaţi zonele cu probleme atât pe parcursul zilei şi înainte de culcare, potrivit kilocalorii.ro.

Uleiul de tămâie previne insomnia. Pus în difuzor, la culcare, acest ulei vă ajută să dormiţi ca un prunc (tămâia încetineşte respiraţia şi scade tensiunea nervoasă).

Notă redacție: Informațiile din acest articol nu înlocuiesc sfaturile unui medic și nici alte tratamente recomandate de specialiști!