Info Actual > Social > Țara care intenționează să impună restricții pentru nevaccinați: Trebuie să acționăm!
Social

Țara care intenționează să impună restricții pentru nevaccinați: Trebuie să acționăm!

Țara care intenționează să impună restricții pentru nevaccinați: Trebuie să acționăm!

Țara care intenționează să impună restricții pentru nevaccinați. Cel puțin o regiune din Germania intenționează să instituie restricții mai aspre la adresa persoanelor care nu sunt vaccinate împotriva COVID-19, în contextul în care țara se confruntă cu al patrulea val de pandemie, a declarat duminică un oficial german.

Guvernul german solicită în prezent dovada vaccinării, a unui rezultat negativ la test sau un certificat de recuperare după boală pentru accesul în restaurante cu servire interioară, pentru acces în spitale și case de bătrâni, pentru a participa la evenimente, petreceri sau pentru accesul în săli de sport.

Ministerul Social din landul Baden-Württemberg a propus interzicerea accesului adulților nevaccinați în restaurante și la concerte și restricționarea contacților acestora.

“Dacă afectează unitățile de terapie intensivă, trebuie să acționăm”, a declarat Thomas Strobl, adjunctul liderului din Baden-Württemberg, pentru cotidianul Bild am Sonntag.

Vor exista reguli pentru cei nevaccinați

“Ar fi greșit să tragem la răspundere comună pe la toată lumea, inclusiv pe cei vaccinați. De aceea vor exista reguli pentru cei nevaccinați care diferă de cele pentru cei vaccinați.”

Ministrul sănătății din landul vecin, Bavaria, sprijină aceste propuneri, consemnează cotidianul. Principalii candidați înscriși în cursa pentru înlocuirea cancelarului Angela Merkel la alegerile federale din 26 septembrie au promis că nu se va mai reveni la caratina strictă de anul trecut și de la începutul acestui an, chiar dacă numărul de infecții cu coronavirus va crește din nou.

8.416 cazuri noi și 12 decese pe fondul COVID

Germania a înregistrat duminică 8.416 cazuri noi și 12 decese pe fondul COVID. De la debutul pandemiei în țară, numărul total de cazuri de infecție cu coronavirus a trecut de pragul de 3,9 milioane, iar numărul de decese pe fondul COVID a ajuns la 92.130.

Aproximativ 60% din populație este vaccinată împotriva COVID cu schema completă. Poliția s-a confruntat sâmbătă cu protestatari care au manifestat împotriva restricțiilor COVID-19, peste 100 de persoane fiind cel puțin temporar reținute.

Pentru a convinge mai mulți oameni să se vaccineze, guvernul a anunțat că va înceta să ofere teste gratuite începând cu 11 octombrie, cu excepția persoanelor pentru care nu este recomandată vaccinarea, cum ar fi copiii și femeile însărcinate, informează RRA.