Diverse

O vacă arestată pentru uciderea unui băiat. Și nu este prima bovină care o pățește!

O vacă arestată pentru uciderea unui băiat. Și nu este prima bovină care o pățește!

Cine ar avea impresia că este o glumă trebuie să știe că nu, nu este de glumit. Când faci o faptă rea trebuie să fii pedepsit(ă), de lege, desigur. Iar unde-i lege nu-i tocmeală o arată și povestea de mai jos. Este o comedie tragică, din păcate, iar bovina a fost arestată pentru uciderea unui băiat. Și nu este primul animal care o pățește!

O vacă se află, acum, în arest la o secție de poliție din Sudanul de Sud. O vacă în adevăratul sens al cuvântului, cu… coarne. În această țară, vaca este sfântă, nu poate fi omorâtă.

Poliția din Sudanul de Sud a reținut vaca, dar și pe proprietarul acestuia, după ce bovina uriașă a ucis un băiat de 12 ani, titrează Independent.Vaca va fi condamnată la 3 ani de închisoare, fiindcă așa e legea în această țară. După trecerea celor trei ani de pedeapsă, vaca va fi donată familiei victimei.

Această tragedie se întâmpla la doar câteva zile după ce un berbec a fost condamnat la trei ani de închisoare, petrecuți într-o tabără militară, acuzat tot de  crimă.

Vaca se afla în apropierea unei ferme, într-o seară a săptămânii trecute, când l-a atacat pe copil, omorându-l pe loc, a declarat poliția locală. Animalul trăgea un plug în statul Lakes, chiar în centrul Africii de Est. A scăpat de sub controlul proprietarului și s-a năpustit, pur și simplu, asupra copilului.

„Vaca se află acum în arest la o secție de poliție din comitatul central Rumbek, iar băiatul ucis a fost dus la spital, pentru autopsie, și apoi o mașină l-a dus acasă pentru înmormântare„, a declarat pentru presa locală maiorul Elijah Mabor, purtător de cuvânt al poliției. „

Și nu este primul caz de acest gen. Atacul din iunie  a avut loc la mai puțin de o lună după ce un berbec, din același stat, a ucis o femeie de 45 de ani. Adhieu Chaping a fost lovită în mod repetat în coaste de berbec, a relatat polițistul Mabor, confirmând faptul că femeia a murit, ulterior, din cauza multiplelor răni.

În urma acelui atac, berbecul a fost rapid ”capturat” și luat în custodie de către Poliție. Deocamdată polițiștii nu își explică acest comportament agresiv al animalelor, care deși nu au fost provocate, au ucis, totuși, oameni.

Foto: pixabay