Diverse

Telenovelă cu o doctoriță din Botoșani, acuzată că a hărțuit o judecătoare din Iași din cauza unui bărbat. Procesul a început

Telenovelă cu o doctoriță din Botoșani, acuzată că a hărțuit o judecătoare din Iași din cauza unui bărbat. Procesul a început
Foto: Pixabay

O judecătoare din Iași s-a adresat instanței de judecată acuzând o doctoriță stomatolog din Botoșani, pe motiv că femeia în halatul alb i-ar fi ”hărțuit” iubitul, ofițer al SRI. Și unde s-ar fi putut derula acest ”film” de dragoste, numit de presa locală ”Telenovelă în Moldova”, dacă nu în cel mai potrivit loc: rețeaua Facebook, platformă publică, pentru toată lumea.

Telenovelă cu o doctoriță din Botoșani, acuzată că a hărțuit o judecătoare din Iași din cauza unui bărbat. Procesul a început

Deoarece judecătoarea cunoaște foarte bine buchia legii, doctorița din Botoșani este condamnată la plata unei amenzi penale de peste 14 mii de lei, decizie luată de Judecătoria Vaslui.

 Telenovela va avea și episodul doi. De această dată, cazul se va derula pe ”scena” Curții de Apel Iași.

 Această poveste a început în anul 2020,  când medicul specialist în stomatologie s-a mutat de la Botoșani la Iași, unde se presupune că ar fi început o relație amoroasă cu mult-disputatul ofițer SRI.

Totul a pornit atunci când, doamnei judecător i-a fost atrasă atenția că iubitului ei îi sunt lansate de o femeie, neidentificată în acel moment, multe like-uri și inimioare virtuale.

Așa că, femeia, intrigată, dar și nedumerită,  a început să se intereseze cine este, cu ce se ocupă și cum arată ”concurența”.

I-a aflat numele, apoi a început să o caute; mai întâi, pe Facebook, după care pe telefon, declanșând în scurt timp o adevărată campanie de amenințări și hărțuiri la adresa judecătoarei din Iași, scrie presa locală.

Potrivit datelor existente la dosar, doctorița i-a trimis judecătoarei de pe un conturi false de Facebook mesaje obscene și amenințări, spunându-i că o va căuta acasă, la tatăl și la sora ei, dacă nu va accepta să stea de vorbă.

În aceeași zi, din luna iunie 2020, doctorița a mers la Judecătoria Iași, unde a încercat să intre pentru a discuta cu judecătoarea, dar nu a fost lăsată de jandarmi.

Câteva zile mai târziu, a sunat-o de mai multe ori pe judecătoare cu număr ascuns, fără a vorbi însă nimic, după care a mers din nou la judecătorie, unde a fost și de această dată împiedicată de jandarmi să intre.

În cele din urmă, judecătoarea a depus plângere la poliție, iar în iulie 2020 doctorița a fost reținută pentru 24 de ore, iar ulterior plasată sub control judiciar și, după numai două luni de zile, trimisă în judecată pentru hărțuire.

Toate aceste mesaje, limbajul folosit, faptul că inculpata a luat legătura cu tatăl meu și s-a prezentat la instanță de două ori însoțită, mi-a contactat familia, mi-a produs o stare de temere”, s-a destăinuit judecătoarea în fața instanței.

Judecătoria Vaslui a decis, la 20 aprilie 2022, ca doctorița să achite o amendă penală de 14.333 lei, primind totodată și interdicția de a comunica, în orice mod, direct sau indirect, cu judecătoarea și de a se apropia de aceasta, la mai puțin de 50 metri, timp de doi ani.

Acesta este doar un caz, rețelele de socializare ascund cu siguranță multe astfel de situații. În sate și chiar în orașele mai mici, astfel de situații sunt la ordinea zilei. Cel mai des, soții sunt înșelați cu cumetrii, nașele au relații amoroase cu finii și exemplele ar putea continua.