Lifestyle

Temperaturile scad în toată țara! Când scăpăm de caniculă

Sursa foto: monden
sursa foto: arhiva companiei

Zilele caniculare vor fi întrerupte de o răcire bruscă la începutul lunii iulie. Temperaturile vor scădea în toată țara. Ploile pot apărea după data de 10 iulie.

În Banat, temperaturile vor scădea la începutul lunii iulie. Vor coborî de la 35 de grade la 26 de grade Celsius. Această răcire nu va dura mult. Temperaturile vor crește treptat și, din 7 iulie până la sfârșitul intervalului, vor ajunge la 33-35 de grade Celsius.

Minimele vor fi între 14 și 20 de grade Celsius. În primele patru zile ale lunii, pot apărea ploile. Spre finalul intervalului, probabilitatea de ploaie se va diminua.

Temperaturile scad

În Crișana, temperaturile vor scădea până la 23-24 de grade în primele zile ale lunii. Din a patra zi a lunii, temperaturile vor urca ușor, ajungând la 32-33 de grade Celsius. Aceste valori vor fi constante spre finalul celei de-a doua săptămâni.

Minimele vor fi între 13 și 18 grade Celsius. Instabilitatea atmosferică poate apărea în primele zile ale lunii, dar spre finalul intervalului probabilitatea va scădea.

În Transilvania, începutul lunii iulie va fi mai răcoros. Temperaturile vor scădea de la 34 de grade la 23-24 de grade Celsius. Spre finalul săptămânii, vor crește din nou, ajungând la 31 de grade. Minimele vor fi între 13 și 16 grade. Instabilitatea atmosferică va fi prezentă la început de săptămână, dar se va diminua spre final.

În Maramureș, vremea va fi mult mai răcoroasă. Temperaturile vor coborî până la 21-22 de grade Celsius. Începând cu 4 iulie, temperaturile vor crește, ajungând la 31 de grade.

Minimele vor fi între 13 și 16 grade Celsius, cele mai scăzute valori ale primei săptămâni din iulie.

Cum va fi vremea în estul țării

În Moldova, prima săptămână a lunii iulie va fi răcoroasă. Temperaturile maxime vor scădea până la 24-26 de grade Celsius. După 8 iulie, vor ajunge la 32 de grade.

Minimele nocturne vor fi de 18-19 grade. Pe 4 iulie, acestea pot scădea până la 14-15 grade. Ploile sunt posibile între 2-5 iulie.

În Dobrogea, temperaturile nu vor scădea brusc. Maximele vor ajunge la 30 de grade, de la 32-33 de grade. Minimele vor fi între 19 și 21 de grade.

În Muntenia, vremea va fi mai răcoroasă în prima parte a săptămânii. Temperaturile vor începe să crească ușor. Pe 3 iulie, maximele vor fi de 28 de grade, de la 36-38 de grade. Spre finalul săptămânii, vor ajunge la 25 de grade.

Nopțile vor avea minime de 18-19 grade. Pe 4 iulie, minimele vor coborî până la 16 grade. Ploile pot apărea între 2-5 iulie și după 10 iulie.

În Oltenia, temperaturile vor scădea de la 36 la 26 de grade. Spre sfârșitul săptămânii, vor urca din nou, până la 34-35 de grade Celsius.

Minimele vor fi de 15 grade pe 4 iulie, după care vor crește până la 17 grade Celsius. La munte, vremea va fi răcoroasă la începutul lunii. Temperaturile vor crește treptat. Media temperaturilor maxime va fi de 14-15 grade Celsius pe 3 iulie. După 8 iulie, acestea vor crește spre 22 de grade Celsius.

Nopțile vor fi și ele răcoroase. Minimele vor coborî până la 8-9 grade Celsius, conform Știrilor PROTV.