Info Actual > Economic > Termen limită pentru proprietarii de păduri. Mai au o săptămână la dispoziție
Economic

Termen limită pentru proprietarii de păduri. Mai au o săptămână la dispoziție

Termen limită pentru proprietarii de păduri. Mai au o săptămână la dispoziție

Termen limită pentru proprietarii de păduri. Mai au o săptămână la dispoziție. Proprietarii de păduri aflate în zone protejate, cu o suprafaţă minimă de o sută de hectare, mai au la dispoziţie o săptămână, pentru a solicita subvenţii de la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA).

Termen limită pentru proprietarii de păduri pentru solicitarea subvențiilor acordate pe o perioadă de 5 ani

Banii sunt acordaţi pentru o perioadă de cinci ani, iar cei care deţin suprafeţe împădurite trebuie să îşi ia unele angajamente.

Pentru ca propietarii de păduri să poată accesa subvenția trebuie să  îşi ia angajamentul că vor lăsa neatinsă o suprafață de cel puțin 20% din cea deținută. Subvenția acordată de la APIA este în valoare de 38 de euro la hectar.

Padure

Proprietarii de păduri trebuie să lase neatinsă o suprafață de cel puțin 20% din cea deținută

La nivelul județului Vâlcea, spre exemplu, 12 astfel de proprietari şi-au depus deja cererile pentru acest tip de subvenții.

”Este o schemă care presupune un angajament voluntar, pe cinci ani de zile. Sunt condiții pe care dumnealor trebuie să le îndeplinească. Bineînțeles, nu trebuie să taie din, nu trebuie să vândă, pentru că dacă în acești cinci ani se întâmplă aceste lucruri, ei vor fi penalizați și atunci plățile necuvenite vor fi recuperate. Pe o subvenție pentru conservarea florei, faunei, cererea se depune anual, pentru că sunt cinci ani de angajament. Așteptăm și fermieri noi care nu și-au depus anul trecut cerere.” a declarat Denisa Iacob, director APIA Vâlcea.

La nivel național, pentru acest program, au fost alocate peste 68 de milioane de euro.