Lifestyle

Testul care depistează infectia COVID-19, înlocuit de câinii detectivi?

Testul care depistează infectia COVID-19, înlocuit de câinii detectivi?

Testul care depistează infectia COVID-19, înlocuit de câinii detectivi? În plină criză generată de noul virus chinezesc, românii au găsit o nouă metodă de a depista coronavirusul. Testele clasice vor fi înlocuite de câinii detectivi? Ministrul de Interne, Lucian Bode, vine cu detalii de ultimă oră.

Centrul Chinologic al Poliţiei Române de la Sibiu antrenează câini pentru detectarea persoanelor infectate cu virusul SARS-Cov-2. Anunțul a fost făcut public de Ministrul de Interne, Lucian Bode.

„Este un proces în desfășurare și am convingerea că, în curând, vă vom prezenta rezultate concrete ale muncii colegilor noștri din acest centru”, a scris ministrul într-o postare pe Facebook.

Câini antrenaţi pentru detectarea persoanelor infectate cu virusul SARS-Cov-2

Lucian Bode şi ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, au mers, joi, la centrul de pregătire a câinilor de serviciu de la Sibiu.

Bode: Vă vom prezenta rezultate concrete ale muncii colegilor noştri

„Câini antrenaţi pentru detectarea persoanelor infectate cu virusul SARS-Cov-2, la Centrul Chinologic al Poliţiei Române de la Sibiu! În anul 2020, la nivelul acestei instituţii, a fost demarat un proiect care are ca scop instruirea unor câini pentru detectarea persoanelor infectate cu virusul SARS-Cov-2, în special pentru structurile Poliţiei de Frontieră şi Poliţiei Transporturi Este un proces în desfăşurare şi am convingerea că, în curând, vă vom prezenta rezultate concrete ale muncii colegilor noştri din acest centru”, a transmis Lucian Bode.

„De-a lungul timpului, în cei 70 de ani de existenţă ai instituţiei, s-au obţinut rezultate deosebite în lupta antidrog, în intervenţia antiteroristă, investigarea criminalistică, limitarea migraţiei ilegale, salvarea de victime, desfăşurarea acţiunilor de ordine publică şi, în curând, în lupta împotriva răspândirii virusului SARS-Cov-2”, a mai transmis Bode.