Diverse

Toată lumea zâmbește în aceeași limbă, spun cercetătorii. Fotografii care demonstrează că zâmbetul contează

Toată lumea zâmbește în aceeași limbă, spun cercetătorii. Fotografii care demonstrează că zâmbetul contează

Un zâmbet face cât o mie de cuvinte. Dalai Lama spune așa: zâmbește grijilor și ele vor dispărea. Cercetătorii au mai descopeit ceva: zâmbetul se traduce la fel în toate limbile. Suntem într-o țară străină și nu știm limba, putem să gesticulăm și, în același timp, să zâmbim. Vedeți ce ușor se poate comunica…

Toată lumea zâmbește în aceeași limbă, spun cercetătorii. Fotografii care demonstrează că zâmbetul contează

Este dovedit științific: pur și simplu forțarea unui zâmbet poate fi un simplu truc necesar pentru a vă reanima spiritul. De obicei, fericirea duce la zâmbet, dar se dovedește că este adevărat și invers.

Are totul de-a face cu modul în care creierul răspunde la zâmbet, deoarece vorbim despre un răspuns chimic. Este similar cu modul în care exercițiile fizice pot ajuta în mod ironic la combaterea oboselii, datorită endorfinelor din creier, se arată într-un studiu.

Dacă vă simțiți dezamăgiți, aveți o zi proastă sau pur și simplu v-ați trezit cu fața la cearșaf, pur și simplu zâmbetul vă poate ridica moralul imediat, iar știința o dovedește.

Data viitoare când vă simțiți dezamăgiți, încercați pur și simplu să țineți un zâmbet și înainte să vă dați seama ați putea sări de bucurie. Răspunsul scurt este da, zâmbetul poate păcăli creierul să se simtă mai fericit.

Dopamina ne mărește sentimentele de fericire. Eliberarea serotoninei este asociată cu reducerea stresului. Nivelurile scăzute de serotonină sunt asociate cu depresia și agresivitatea. Nivelurile scăzute de dopamină sunt, de asemenea, asociate cu depresia,” spune dr. Isha Gupta, neurolog de la IGEA Brain and Spine, citat de mirror.co.uk.

Zâmbetul poate ajuta cu adevărat în acest sens, întărindu-vă sistemul imunitar în acest proces. Dr. Murray Grossan, ORL-otolaringolog din Los Angeles, citat de Evenimentul Zilei. spune: „Ceea ce este nebunesc este că doar actul fizic de a zâmbi poate face diferența în construirea imunității. Când zâmbești, creierul vede mușchii [activitatea] și presupune că se întâmplă ceva umoristic.”

Zâmbește de câteva ori pe zi și înainte să-ți dai seama, te vei simți grozav!

Foto: pixabay/pinterest