Social

Topul țărilor producătoare de Marijuana. România e și ea inclusă

Topul țărilor producătoare de Marijuana. România e și ea inclusă
DIICOT

Albania se află în clasamentul țărilor cu cele mai multe culturi de cannabis din lume, ocupând locul 7 la nivel mondial. Iată care sunt factorii luați în considerare pentru acest clasament:

Conform unui raport întocmit de Biroul pentru Droguri și Criminalitate al ONU, care a fost publicat de UNODC, Albania ocupă locul 7  în Raportul Mondial privind Drogurile pe 2022, la producția de cannabis, din cel puțin 154 de țări prezente în această statistică. Statul albanez este depășit în clasament doar de Maroc, Afganistan, Spania, Olanda, Pakistan și Liban.

Clasamentul a fost întocmit în funcție de mai multe criterii

Raportul prevede că este interzisă cultivarea cannabisului (Marijuana) în orice regiune din lume. Acest clasament a fost realizat, fiind luați în calcul factori direcți, precum cultivarea ori distrugerea plantelor sau distrugerea plantațiilor, dar și factori indirecți precum capturi de plante și informații privind originea plantelor capturate.

Acest raport arată că Albania ar ocupa primul loc în Europa de Sud-Est, în urma analizei anumitor indicatori care sugerează că o țară are plantații semnificative de cannabis, fie pentru export, fie pentru consum intern. În urma Albaniei se clasează Turcia, România și Bulgaria.

Victor Ponta: România are multe păcate. În toate liceele din București e plin de droguri

Victor Ponta a declarat anul trecut că tot mai mulți adolescenți cad pradă stupefiantelor, chiar în instituțiile de învățământ.

”România are multe păcate, dar macar era o țară sigură, puteai să-ți lași copilul în Herăstrău că nu îl împușcă nimeni.

La noi cel mai mare pericol era să nu dea unul beat sau drogat peste tine pe trecerea de pietoni. Acum mai sunt supărat și pe problema drogurilor, în toate liceele din București e plin de droguri. Tot prindem politicieni, dar drogurile din școli ne distrug copiii.

Cât am fost prim ministru am zis, ”acționați cu toate forțele”, când e vorba de droguri sau violente în școli și licee. Dar dacă acum nu le mai zice nimeni…”, a spus Victor Ponta la România TV.