Showbiz

Traficanta de droguri „Regina Pacificului” dă în judecată Netflix pentru serialul „Queen of the South”

Traficanta de droguri „Regina Pacificului” dă în judecată Netflix pentru serialul „Queen of the South”
netflix/wikipedia

O mexicancă certată cu legea, care a stat și după gratii ceva timp, dă în judecată Netflix și canalul tv Telemundo. Cele două sunt „vinovate” că difuzează un serial care s-ar baza pe viața delicventei.

Sandra Ávila Beltrán

Sandra Avila Beltran, numită de mass-media „La Reina del Pacifico” („Regina Pacificului”), susține că serialul „Queen of the South” se bazează pe viața ei. Ea a petrecut 8 ani în închisoare pentru trafic de droguri, și când și-a recăpătat libertatea, a hotărât să se lupte în instanță pentru „drepturile” sale.

Vrea profituri de 40 la sută

Femeia cere 40% din profituri platformei care găzduieşte acest serial, având în centrul său povestea unei traficante de droguri, a declarat săptămâna trecută avocatul acesteia, Israel Razo, pentru postul de televiziune Milenio. „Acesta îi afectează în mod direct imaginea”, a adăugat el. Acţiunea sa vizează, de asemenea, canalul de televiziune în limba spaniolă difuzat în Statele Unite Telemundo, producătorul serialului.

Sandra Avila Beltran a sesizat institutul mexican pentru proprietate industrială (IMPI). Potrivit lui Israel Razo, procedura în faţa IMPI precede o procedură judiciară. Contactat de AFP, Netflix a refuzat să comenteze.

Povestea traficantei

Avila a fost reţinută la 28 septembrie 2007 într-un restaurant din Ciudad de Mexico împreună cu partenerul ei, columbianul Juan Diego Espinosa Ramirez, alias „Tigrul”. El a fost acuzat că a fost în contact cu „cartelul Sinaloa” al lui Chapo Guzman, care execută o condamnare pe viaţă în SUA.

Extrădată în SUA în 2012, Sandra Avila Beltran a fost condamnată la 6 ani de închisoare pentru conspiraţie criminal, însă justiția americană a anulat această sentinţă. Trimisă înapoi în Mexic în 2013, ea a fost condamnată în septembrie 2014 la 5 ani de închisoare pentru spălare de bani, însă în februarie 2015 un judecător a eliberat-o.

În realitate, serialul se bazează pe romanul „La Reina del Sur” (2002), scris de spaniolul Arturo Perez-Reverte, și spune povestea Terezei Mendoza (interpretată de actriţa mexicană Kate del Castillo), „o femeie de origine modestă” care „ajunge o legendă a narcotraficului”. Al doilea sezon a câştigat în 2020 premiul Emmy pentru cel mai bun serial într-o altă limbă decât engleza.