Actual Lifestyle

Tragicomedie. Au venit la Mall cu tractorul cu plug și nimeni nu i-a oprit pe drum. Și totuși polițiștii au ajuns la ei 

Tragicomedie. Au venit la Mall cu tractorul cu plug și nimeni nu i-a oprit pe drum. Și totuși polițiștii au ajuns la ei 
Pixabay/generic

De râsul curcilor sau curcanilor. O adevărată tragicomedie. Doi tineri dintr-o localitate de pe raza județului Iași, după ce au băut câteva pahare la barul din sat, au prins curaj, s-au urcat într-un tractor cu plug cu tot și s-au pornit unde altundeva dacă nu în mijlocului Iașiului, la cel mai cunoscut Mall.

Tragicomedie. Au venit la Mall cu tractorul cu plug și nimeni nu i-a oprit pe drum. Și totuși polițiștii au ajuns la ei, dar într-un alt mod decât cel obișnuit, în trafic

Pățania a doi bărbați inventivi din fire nu a fost trecută cu vedere și nici nu avea cum, protagonistul principal al poveștii fiind tractorul uriaș cu plug care i-a adus pe cei doi într-o zonă centrală a Iașiului. Am spus bine i-a adus, pentru că ei nu prea știau ce fac, după câteva pahare de alcool servite în satul de baștină.

Povestea este relatată exclusiv în ediția de luni a ziarului local, ZdI.

Noi o vom relata cu cuvintele noastre, așa cum am înțeles că au decurs evenimentele. Se pare că bărbații curajoși s-au pornit tocmai de la Bosia, beţi şi fără permis de conducere.

Câteva date despre Bosia. Bosia este satul de reședință al comunei Ungheni din județul Iași, Moldova. Se află în sud-estul Câmpiei Moldovei sau Jijiei (subunitate a Podișului Moldovei). Bosia se află la 7 km sud-est de comuna Golăiești, circa 10 km nord de comuna Țuțora și la 15 km est de municipiul Iași. Localitatea este străbătută de Jijia Veche.

La volan, din primele informații, a reieșit că se afla Răzvan Bejenaru. Amicul său care i-a ținut isonul se numește Iulian Coteţ, după dezvăluirile media.

Cum a început toată povestea. Cei doi au început să consume alcool la un bar din Bosia, în jurul orei 19, apoi pe la ora 22 au pornit agale spre Iaşi. Au reuşit să intre cu tractorul prin bariera de la cel mai vechi Mall ieșean, apoi au parcat liniștiți utilajul.

Ulterior, cei doi au plecat să se distreze: au mâncat la un restaurant din zonă, apoi au jucat păcănele la o sală din Tudor Vladimirescu, aproape de campusul universitar.

În jurul orei 24, un paznic de la Mall a fost cel care a sunat la poliţie, iar o patrulă a oprit „echipajul” tractorului exact în momentul când petrecăreții vroiau să plece acolo de unde au venit, adică pe la casele lor.

Poliţiştii au stabilit că șoferul Bejenaru nu avea permis de conducere şi era beat cu o alcoolemie mare, de 0,95 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar amicul său era la fel de turmentat.

Poliţiştii au deschis dosar penal pentru conducere fără permis şi sub influenţa alcoolului. Cel mai probabil poliţiştii vor propune măsura arestului pentru Bejenaru timp de 24 de ore, după cum au mai precizat colegii de la presa locală.