Actual Diverse

Culmea hoției. Cum au găsit polțiștii din Târgu-Neamț un tractor furat tocmai din Olanda, la ei în localitate

Culmea hoției. Cum au găsit polțiștii din Târgu-Neamț un tractor furat tocmai din Olanda, la ei în localitate
Pixabay

În acest zile, un tractor căutat în toată Olanda a fost găsit tocmai în România.

Culmea hoției. Cum au găsit polțiștii din Târgu-Neamț un tractor furat tocmai din Olanda, la ei în localitate

Un tractor care a fost declarat furat de autorităţile din Olanda a fost găsit de poliţişti scos la vânzare, pe o stradă din oraşul Târgu-Neamţ.

„Poliţiştii au identificat în faţa unui imobil situat pe strada Mihail Sadoveanu, din Târgu-Neamţ, un utilaj agricol care era expus în vederea vânzării. Verificările efectuate de poliţişti au relevat faptul că utilajul agricol, în valoare de aproximativ 5.000 euro, figura ca sustras de pe teritoriul Olandei”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Neamţ, subinspectorul Ramona Ciofu, citată de media.

În prezent, pe cazul dat, poliţiştii continuă cercetările sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Neamţ în cadrul unui dosar penal privind infracţiunea de furt.

Poveste este interesantă și prin faptul că polițiștii locului au relatat că grupările din zona Moldovei par să se fi organizat în rețele specializate în furtul de utilaje agricole, încă de acum trei ani.

Cea mai mare rețea destructurată provine din regiunea Vrancea

Potrivit DIICOT, în cursul anului 2019, de exemplu, pe raza comunelor Suraia, Goleşti și Năneşti, din județul Vrancea, s-au constituit mai multe grupări infracţionale ce aveau ca obiect procurarea în mod fraudulos (prin furt) de utilaje agricole sau de construcţii din Italia, Marea Britanie, Belgia sau Austria, pe care le transportau în ţară cu ajutorul unor platforme rutiere.

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism, Biroul Teritorial Vrancea împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Vrancea și Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Vrancea, au efectuat 119 percheziții domiciliare, în Vrancea și alte 18 județe, într-o cauză care vizează destructurarea a patru grupuri infracționale organizate, specializate în săvârșirea infracțiunilor de furt calificat, fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals, acces ilegal la un sistem informatic, alterarea integrităţii datelor informatice, luare de mită, dare de mită şi punere în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat.

Și după cum știm, perchezițiile inopinante continuă, așa că multe fapte nedescoperite sau în curs de investigare vor ieși, în continuare, la suprafață.