Actual Politică

Traian Băsescu atacă invitații unui post tv: „M-ați făcut omul rușilor. Chiar nu vă e rușine la niciunul dintre voi de acolo?”

Traian Băsescu atacă invitații unui post tv: „M-ați făcut omul rușilor. Chiar nu vă e rușine la niciunul dintre voi de acolo?”

Faptul că a fost acuzat că este omul ruşilor şi că face jocul Rusiei l-a enervat la culme pe fostul şef al statului, Traian Băsescu. Acesta a avut o intervenție nervoasă, miercuri, la postul de televiziune la România TV, făcând referire la fostul director al SIE, Cătălin Harnagea, care se afla în platoul emisiunii.

Traian Băsescu atacă invitații unui post tv: „M-ați făcut omul rușilor. Chiar nu vă e rușine la niciunul dintre voi de acolo?”

Traian Băsescu a cerut să intervină la postul de televiziune, în emisiunea realizată de Victor Ciutacu, după ce a pus o întrebare retorică dacă nu cumva fostul președinte a fost omul rușilor, el făcând jocul pe care Rusia și l-ar fi dorit prin vânzarea navelor din flota Navrom la începutul anilor 90.

În intervenţia telefonică, fostul şef al statului l-a atacat fără motiv pe fostul director al SIE, Cătălin Harnagea. În urma acestei reacții, fostul director al SIE a negat că s-ar fi făcut astfel de afirmații în emisiune, iar Victor Ciutacu a explicat că a fost invocat faptul că există voci care acuză că, sub drapelul americanilor, Băsescu ar fi făcut jocul rușilor.

Traian Băsescu nu a ținut cont de acest lucru și a continuat:

„M-ați făcut omul rușilor. Chiar nu vă e rușine la niciunul dintre voi de acolo, mai ales domnului Harnagea!? Faptul că ai fost director la SIE, nu te califică să vorbești despre oamenii rușilor. Tu nu ai reușit să aduci nici măcar un militar american. Eu, pro-rus, așa cum sunt, am adus vreo 2.000. Am văzut ticăloșia la ce ați vorbit, omul rușilor! Nu vă e rușine? Atât de rău ați ajuns? Ați făcut președintele României omul rușilor, cel care a semnat parteneriatul strategic cu SUA”, a mai declarat Băsescu.

Un reprezentant al RAAPPS a fost văzut astăzi în strada Gogol

Astăzi, un reprezetant al RAPPS a mers la vila de protocol din strada Gogol, conform Antena 3 unde a vorbit cu Maria Băsescu, care i-a confirmat acestuia că urmează să se mute în scurt timp.

Traian Băsescu a declarat aseară la România TV că nu mai are domiciliul pe Gogol nr 2.

„Mi-am schimbat domiciliul pe noul buletin din data de 26 mai”, a declarat Băsescu, explicând de ce nu poate pleca din vila de protocol. „Şi dacă las casa plină că am luat un apartament gol în care a trebuit să fac amenajări, casa aia nu mai e supravegheată, are o cheie cât degetul mic să intri în ea, o las cu bunurile în ea, nesupravegheată”.

Fostul preşedinte a precizat, amuzat, că nu simte nevoia să fie înconjurat de SPP-işti cu atât mai mult cu cât, de multe ori, el era cel care avea grijă de aceştia.

„Din punct de vedere al securităţii mă descurc. De multe ori, eu trebuia să am grijă de ofiţerul SPP”, a dezvăluit Traian Băsescu

Ce spune legea în situații de evacuare

Așa cum reiese din comunicatul RAAPPS, dacă azi Traian și Maria Băsescu nu părăsesc locuința, va formula acțiune în evacuare la instanța competentă.

Probabil că cei doi nu au cum să se mute astăzi, deoarece apartamenul cumpărat nu e racordat la toate utilitățile, după cum a spus Traian Băsescu. Dar nici executorul, polițiștii și jandarmii nu vor veni să-i scoată cu forța din casă. Nici azi, nici în următoarele zile. Nu pentru că i s-ar face o favoare, ci pentru că procedurile legale sunt altele.

Specialiștii consultați de Infoactual s-au pronunțat, cu toții, că procesul va dura cel puțin 3 luni.

Procedura judiciară de evacuare începe cu o procedură prealabilă de notificare privind evacuarea. Procedura prealabilă este obligatorie pentru proprietar, adică pentru RAAPPS. Neparcurgerea ei poate conduce la respingerea cererii de evacuare pe procedura specială, și putând continua pe procedura de drept comun.

Notificarea aceasta se face obligatoriu prin executor judecătoresc și are ca scop eliberarea benevolă pentru a nu se mai ajunge la proces. RAAPPS nu a făcut notificare prin executor judecătoresc ci i-au trimis lui Băsescu o notă din partea instituției.

Notificarea prin executor judecătoresc este de fapt o somație de eliberare a imobilului în termen de 30 de zile de la primirea ei.

Dacă nici la finalul procesului pârâtul, adică Traian Băsescu, nu eliberează benevol imobilul, reclamantul RAAPPS, care a obținut o hotărâre de evacuare, va apela la un executor judecătoresc pentru a iniția procedurile privind evacuarea silită și executarea silită a cheltuielilor judiciare și de executare.

Până vor fi îndeplinite aceste formalități, Băsescu va primi mobila și se va muta în noua locuință. Așadar, cine se așteaptă să vadă circ la poarta din Gogol, se înșală.