Actual Politică

Traian Băsescu împlineşte 71 de ani. Cum a ales fostul preşedinte să sărbătorească

Traian Băsescu împlineşte 71 de ani. Cum a ales fostul preşedinte să sărbătorească

Traian Băsescu, unul dintre cei mai cunoscuți politicieni din țara noastră, împlinește astăzi, 4 noiembrie, vârsta de 71 de ani. Anul 2022 nu a fost unul tocmai bun pentru fostul şef al statului. A fost un an și este în continuare un an greu pentru Băsescu: a avut un infarct, a fost declarat colaborator al fostei Securități, fiica Ioana – condamnată pe fond la 5 ani de pușcărie și lista poate continua. Singurul lucru bun, dacă îl priveşte aşa, este că s-a mutat în casă nouă.

Traian Băsescu împlineşte 71 de ani. Cum a ales fostul preşedinte să sărbătorească

Traian Băsescu, unul dintre cei mai cunoscuți politicieni din țara noastră, împlinește astăzi, 4 noiembrie, vârsta de 71 de ani. De-a lungul timpului, acesta a ocupat mai multe funcții importante, precum președinte al Partidului Democrat, primar al Capitalei și președinte al României.

De când nu mai este preşedinte, Traian Băsescu a ales să petreacă doar cu familia

În cei 10 ani în care a fost președintele României, Traian Băsescu și-a serbat ziua de naștere fie la Vila de protocol de la Neptun unde își chema pe lângă apropiați și foștii colegi de facultate, fie la reședința prezidențială de la Snagov.

După încheierea mandatului de preşedinte, Traian Băsescu a preferat să-şi petreacă ziua de naştere alături de familie, fete şi nepoţi.

Procesul intentat de Traian Băsescu împotriva Administrației Prezidențiale se va judeca în februarie 2023

În altă ordine de idei, procesul intentat de Traian Băsescu împotriva Administrației Prezidențiale, condusă de Klaus Iohannis, cu privire la pensia sa specială anulată, se va judeca în februarie 2023.

Pe 21 octombrie, fostul preşedinte Traian Băsescu a depus la Curtea de Apel Bucureşti o cerere prin care a anunţat judecătorii că renunţă să mai conteste decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție prin care a fost declarat colaborator al fostei Securităţi comuniste.

Potrivit CNSAS, fostul preşedinte a dat în anii ’70 note informative care au dus la menţinerea în ţară a unui coleg de la Marină. Din documentele depuse în instanţă de CNSAS, rezulta că Traian Băsescu a avut un ofiţer de legătură desemnat de fosta Securitate şi că a dat două note informative olografe.