Diverse

Trei români, capturați de carabinieri după o serie de jafuri cu dubele din companii italiene

Trei români, capturați de carabinieri după o serie de jafuri cu dubele din companii italiene
stiridiaspora.ro

În cursul lunii aprilie 2022, o bandă de români, care au răspândit teroare în Italia, au fugit în Austria cu un autoturism marca BMW

După mai multe furturi între Brugnera și Pravisdomini, regiunea Friuli-Veneția Giulia din Italia, o bandă de hoți români a fost arestată. Aceștia au fugit în Austria cu BMW-ul, însă au fost prinși în Graz și au ajuns în arest.

 La mijlocul lunii aprilie 2022, potrivit presei din Italia, hoții au atacat șapte companii între Brugnera și Pravisdomini din regiunea Friuli-Veneția Giulia, citează  stiridiaspora.ro.

Este vorba despre trei cetăţeni din România, dar cu domiciliul în localitatea Graz, din Austria, care au fost arestaţi de carabinierii din Sacile.

Cercetările au condus imediat la constatarea faptului că bandiții s-au deplasat la bordul unui BMW X5 cu numere de înmatriculare românești.

De asemenea, carabinierii au reușit să identifice calea de evacuare care ducea dincolo de granița națională tocmai spre Austria. În această etapă a preluat colaborarea Centrul de Cooperare Internațională, care a făcut posibilă urmărirea a două autoutilitare furate de la Brugnera, lângă Graz, potrivit aceleiași surse citate.

Poliția austriacă a reușit să oprească cele două vehicule, precum și autoturismul marca BMW X5.

Ce au furat românii?

Se precizează că:

  • parte din mărfurile scoase de companiile Brugnera era încărcată în dube.
  • bandiții români au furat mobilier de baie, televizoare, computere și aparate de cafea.

În acest context, cercetările efectuate de carabinieri, delegați de Procurorul Pordenone, au făcut posibilă reconstituirea mișcărilor celor trei infractori români din Italia. Prin urmare, hoților români li s-au putut atribui și două furturi care au avut loc la Pravisdomini în noaptea dintre 14 și 15 aprilie 2022.

Ce s-a întâmplat cu bunurile furate de români și confiscate de autorități?

Conform celor menționate mai sus, o parte din bunurile furate au fost găsite în interiorul vehiculelor confiscate. Astfel, au fost găsite: mobilier de baie, televizoare, computere și aparate de cafea.

Ulterior,  toate bunurile furate au fost returnate proprietarilor legitimi, împreună cu autoutilitarele.