Diverse

„Triunghiul Bermudelor din România” se află în topul celor mai înspăimântatoare locuri din lume

„Triunghiul Bermudelor din România” se află în topul celor mai înspăimântatoare locuri din lume
facebook.com

Pădurea Hoia-Baciu este unul dintre cele mai faimoase locuri din lume în care se înregistrează fenomene paranormale

Pădurea Hoia-Baciu, „Triunghiul Bermudelor din România”

Această pădure, aflată pe unul dintre dealurile ce înconjoară Clujul (respectiv în partea vestică a municipiului Cluj-Napoca, în apropierea secției în aer liber a Muzeului de Etnografie din Cartierul Grigorescu), se întinde pe o suprafață de aproximativ 3 kilometri pătrați și a devenit faimoasă începând cu anii ’60, de când au început să fie semnalate tot felul de întâmplări: cu strigoi și alte apariții inexplicabile în fotografii și insesizabile cu ochiul liber, cu OZN-uri și senzații auditive ciudate, cu stări anxioase și senzația că ai fi urmărit.

Cele mai frecvente anomalii care au fost semnalate în pădurea Hoia-Baciu de-a lungul timpului sunt problemele cu echipamentele electronice (baterii care se descarcă neobişnuit de repede, restartări de telefoane, probleme cu GPS-ul, dificultăţi în configurarea frecvenţelor de sunet pentru înregistrări audio-video), precum și modificările de natură bio-fiziologică (senzaţii de rău, dureri de cap, frisoane, stări de greaţă). Prin urmare, pădurea a fost numită de către vizitatori și localnicii din împrejurimi „Triunghiul Bermudelor din România”.

Copacii de aici, dincolo de legende, sunt renumiți pentru formele lor neobișnuite, iar Poiana Rotundă poate fi, dacă nu un loc paranormal, un spațiu de revenire la centrul interior, de regăsire în mijlocul naturii.

Astfel, această pădure și-a “câștigat” renumele de cea mai înfricoșătoare pădure de la noi și nu numai. Pădurea Hoia Baciu a fost inclusă în diverse topuri ale celor mai înspăimântatoare locuri din lume, alături de alte zone cu fenomene asemănătoare, precum Deşertul Mojave şi Gloful Breeze din Statele Unite.

Oamenii de știință nu au putut explica fenomenele ce se produc în această pădure

Pădurea Hoia-Baciu Cluj era frecventată, în trecut, ca loc de picnic și era gazda festivităților de 1 Mai și 23 August. Acum, în pădure se organizează, din când în când, diverse evenimente mai neconvenționale, iar clujenii și turiștii pot descoperi locul prin intermediul unor tururi ghidate nocturne sau pe timpul zilei.

Ceea ce se întâmplă în această pădure este foarte interesant deoarece mai mulți oameni de știință nu au putut aduce dovezi pentru a explica într-un mod sau altul fenomenele diverse.

Potrivit unei legende, în urmă cu mulți ani, un cioban pe nume Hoia ar fi mers în pădure cu oile, dar nu s-a mai întors. Iar după dispariția sa nu s-au găsit rămășițe umane sau animale.

 Acest loc a devenit celebru după anul 1968

Potrivit unei alte legende, în iulie 1968 o persoană, un vizitator a observat patru figuri umanoide care se aflau la 250 – 300 de metri de liziera pădurii, dar ceea ce face cu adevărat locul special este o fotografie din august 1968 atunci când se pare că pe respectiva fotografie ar apărea un OZN.

Pe parcursul timpului, oamenii au susținut că se întâmplă tot felul de fenomene paranormale în adâncul pădurii. În urmă cu câțiva ani, o echipă de la Discovery Channel a investigat fenomenele paranormale care se întâmplă în pădurea Hoia Baciu.

Cercetătorul Adrian Pătruț, în anul 1993, a identificat în pădurea Hoia Baciu o zonă aparte pe care a denumit-o „Punctul 3 social activ”. Această zonă pare a fi centrul de maximă activitate pentru fenomenele considerate paranormale observate în inima Ardealului.

Sursa multor povești și legende, unele dintre ele susținând că este un loc bântuit, de-a lungul timpului, pădurea Hoia Baciu a devenit un obiectiv turistic apreciat, vizitat atât pe timp de zi, cât și noaptea, citează libertatea.ro