Actual International

Trump a plătit impozite de 1,1 milioane de dolari în timpul președinției, dar zero dolari în 2020, arată un raport de ultimă oră

Trump a plătit impozite de 1,1 milioane de dolari în timpul președinției, dar zero dolari în 2020, arată un raport de ultimă oră
Infoactual

Fostul președinte american, Donald Trump, a raportat o explozie de venituri după ce a intrat în Biroul Oval, dar până la sfârșitul mandatului său, declarațiile sale fiscale au ajuns la pierderi uriașe, potrivit datelor publicate de un grup de experți din Camera Reprezentanților din SUA.

Trump a plătit impozite de 1,1 milioane de dolari în timpul președinției, dar zero dolari în 2020, arată un raport de ultimă oră

În primii trei ani ca președinte, Donald J. Trump a plătit 1,1 milioane de dolari în impozitul federal pe venit, înainte de a nu plăti niciun impozit, în timp ce veniturile sale s-au diminuat și pierderile au crescut din nou în 2020, potrivit datelor fiscale publicate marți de către o comisie a Camerei Reprezentanților din Statele Unite.

Datele, care includ detalii despre declarațiile fiscale federale ale fostului președinte american Trump din 2015 până la încheierea întregului său mandat la Casa Albă, arată că acesta și-a început președinția suferind genul de pierderi mari din afaceri care i-au definit o mare parte din carieră și nu a plătit aproape nimic din impozitul pe venit. Dar norocul său s-a schimbat în 2018, când a raportat un venit brut ajustat de 24,3 milioane de dolari și a plătit aproape un milion de dolari în impozit federal.

Declarațiile fiscale ale fostul președinte Trump arată că a fost pe profit și în anul următor, raportând venituri de 4,4 milioane de dolari și plătind 133.445 de dolari în impozit. Dar în 2020, în timp ce țara se clătina sub pandemia de coronavirus, finanțele sale au inversat cursul: Dl Trump a raportat o pierdere de 4,8 milioane de dolari și zero impozit pe venit.

Detaliile de ultimă oră despre impozitele lui Trump au reieșit din două rapoarte publicate marți târziu de Comisia pentru căi și mijloace din Camera Reprezentanților, care a dus o bătălie juridică pentru a obține înregistrările de la Internal Revenue Service care a ajuns până la Curtea Supremă. Rapoartele conțin rezumatul constatărilor comisiei, dar nu și declarațiile fiscale brute, care sunt așteptate să fie publicate în zilele următoare.

Foto: Document facsimil/ New York Times

Noile informații se adaugă la ceea ce se știe public despre istoricul de impozitare a dlui Trump, un lucru pe care acesta s-a luptat ani de zile să-l țină ascuns. În urmă cu doi ani, The New York Times a detaliat datele privind declarațiile fiscale care se întind pe o perioadă de peste două decenii pentru fpstul președinte Trump și pentru sutele de companii care alcătuiesc organizația sa de afaceri. Acele înregistrări spuneau o poveste fundamental diferită de cea pe care el o vânduse publicului american.

Rapoartele sale către Fisc prezentau un om de afaceri care încasează sute de milioane de dolari pe an, dar care a acumulat pierderi cronice pe care le-a folosit în mod agresiv pentru a evita plata impozitelor. Dar, în timp ce datele privind impozitul pe venitul personal analizate de The Times se refereau doar la primul său an la Casa Albă, 2017, informațiile publicate marți cuprind întreaga sa președinție.

În pofida câștigurilor de capital care i-au sporit profitul în 2018, întreaga sa activitate de bază – în principal proprietăți imobiliare, terenuri de golf și hoteluri – a continuat să raporteze pierderi în fiecare an, scrie New York Times, în ediția de joi, 22 decembrie 2022.

Raportul de marți ridică multe semne de întrebare cu privire la unele dintre practicile de afaceri ale lui Donald Trump, iar comisia a cerut ca Fiscul să investigheze unele dintre ele, în continuare. Printre acestea se numără contribuțiile sale caritabile. Ancheta pe cazul dat continuă.