Social

Tulpina indiană, confirmată și în România! Beatrice Mahler: Să evităm contactele

Tulpina indiană, confirmată și în România! Beatrice Mahler: Să evităm contactele

Beatrice Mahler, managerul Institutului „Marius Nasta” din Capitală, a vorbit despre situaţia din județul Brașov, unde a fost confirmată tulpina de COVID la muncitori din India.

Tulpina indiană, confirmată și în România

Cinci muncitori în construcții din India, aflați în Colonia Bod, județul Brașov au fost confirmați cu tulpina B.1.617.2.

„Tulpina indiană circulă și este prezentă în mai multe țări. Este important să testăm şi să izolăm persoanele care au fost în contact cu cei infectați. Sunt convinsă că vaccinarea poate să ofere o soluție pentru orice tulpină care a fost confirmată în România.

Noi, la Institutul Marius Nasta, nu am avut pacienți vaccinați care să fi făcut forme grave de boală. Au fost pacienți vaccinați cu ambele doze care au fost internați inclusiv în secția COVID însă internarea acestora s-a făcut din cauza patologiei asociate care trebuia gestionată – pneumonie cu alt tip de germeni, nu din cauza infecției COVID”, a declarat Beatrice Mahler.

O scădere importantă a presiunii la internare

Întrebată dacă scăderea numărului de infecții din raportările oficiale se reflectă şi în situația din spital, dr. Mahler a spus:

„În secţia COVID aveam în această dimineață 62 de pacienți din 80 de locuri posibile. O scădere importantă a presiunii la internare. La Terapie Intensivă, unde avem un management al cazurilor pe o perioadă mai lungă, nu se vede încă această relaxare iar presiunea este crescută, încă”.

Sfatul lui Beatrice Mahler

Beatrice Mahler îi sfătuiește pe cetățeni ca, de Paște, să aibă contacte cu cei apropiați doar dacă s-au vaccinat sau au trecut prin boală. Aceasta propune să se evite contactele cu cei care nu se încadrează în aceste categorii.

„Să evităm contactele cu cercul larg de prieteni până ce vom fi cu toții vaccinați”, a concluzionat ea, potrivit Antena 3.