Diverse

Tunelul secret de sub Marea Neagră este unul dintre cele mai fascinate mistere ale țării noastre

Tunelul secret de sub Marea Neagră este unul dintre cele mai fascinate mistere ale țării noastre
descopera-mistere.ro

Povestea tunelului de sub Marea Neagră începe odată cu Primul Război Mondial.

Despre acest presupus tunel nu se cunosc prea multe detalii, dar de nenumărate ori, în istorie, el a fost menționat în diverse ipostaze.

Povestea tunelului de sub Marea Neagră datează de pe vremea Primului Război Mondial

Legenda tunelului de sub Marea Neagră începe odată cu Primul Război Mondial. La acel moment, este consemnată prima poveste prin care țăranii din Dobrogea foloseau un tunel misterios pentru a-și duce oile tocmai în Turcia.

Ipoteze privind intrarea în tunel

Intrarea în tunel era știută numai de câțiva oameni și era folosit doar în situații de urgență.

Potrivit unei alte consemnări de prin anii ’80, un grup de muncitori de la Canalul Dunăre-Marea Neagră a descoperit o intrare a tunelului de sub Marea Neagră. Nu se știe cu exactitate dacă în acele vremuri tunelul a fost cercetat sau nu, dar știrea nu a fost făcută publică, doar s-a menținut într-un cerc restrâns.

De asemenea, se mai spune că această intrare a fost descoperită într-un cimitir din Murfatlar și era folosită în dese rânduri de muncitorii de la canal pentru a trece în Bulgaria.

Potrivit cronicii menționate, exportul nu se realiza pe uscat sau cu vasele, ci prin două tuneluri de dimensiuni impresionante. Iar cele două tuneluri ar porni din sudul Dobrogei actuale și din Cadrilater și traversează Marea Neagră.

Iar în timpul războiului, aceste guri de acces au fost astupate din motive de siguranță națională și au fost păzite.

Securitatea ar fi știut de aceste tuneluri

Totodată, există bănuieli că Securitatea era la curent cu existența acestor tuneluri megalitice și nimănui nu îi era permis să se apropie de căile de acces.

Dar, în prezent nu se mai știe nimic despre acest tunel. Nu se cunoaște nici locul prin care se poate accesa și nici cine l-a construit, cu ce scop și când.

Tunelul pe sub Marea Neagră, construit de o civilizație foarte avansată

Totuși, trebuie precizat că un tunel pe sub Marea Neagră nu se poate construi cu tehnologia din ziua de astăzi și asta presupune că a fost realizat de o civilizație extrem de avansată din punct de vedere tehnologic, care avea scopul de a se ascunde de un potențial inamic care ori exista pe Terra sau venea din spațiu, citează dir.org.ro.