Diverse

Un adevăr macabru. Bucăți umane care trebuiau a fi incinerate ajungeau pe mâinile unor doritori de experimente. Unde și cine

Un adevăr macabru. Bucăți umane care trebuiau a fi incinerate ajungeau pe mâinile unor doritori de experimente. Unde și cine

În numele științei, multe crime odioase au avut loc, de-a lungul timpului. Într-o anchetă Reuters a zilelor noastre se dezvăluie însă un altfel de adevăr macabru. Și, atenție, de data aceasta nu se întâmplă în România!

Un adevăr macabru. Bucăți umane care trebuiau a fi incinerate ajungeau pe mâinile unor doritori de experimente. Unde și cine

Oamenii din Statele Unite sunt de-a dreptul oripilați după ce ancheta Reuters a scos la suprafață un adevăr macabru. O proprietară a unei companii de pompe funebre din SUA este acuzată că a vândut părți de cadavre, cel mai probabil cu scopuri bine determinate, de efectuare a unor experimente, pentru cercetare sau educație.

Femeia de 45 de ani este acum judecată și pledează vinovată de fraudă, deși inițial nu și-a recunoscut vina.

Fosta proprietară a casei funerare din Colorado a pledat marți vinovată la acuzația federală de fraudare a rudelor decedaților prin disecarea cadavrelor și vânzarea bucăților umane fără permisiunea acestora. Cazul a ajuns în atenția publicului și a anchetatorilor în urma unei investigați a jurnaliștilor de la agenția mai sus menționată.

Un plan odios

Megan Hess a condus casa funerară numită Sunset Mesa, precum și o afacere cu ”transplant de organe și de părți ale corpului”, numită Donor Services. Cele două afaceri își aveau sediul în aceeași clădire. Casa funerară este situată în orașul Montrose, unde s-au întâmplat și incredibilele fapte, pe care femeia le-a pregătit cu meticulozitate și deosebită atenție.

Ea a înșelat multe familii care căutau servicii de incinerare pentru rude decedate. Oameni apelau cu încredere pentru incinerare, dar planul proprietarei era să obțină un dublu profit, de pe arderea cadavrelor propriu-zisă, dar și prin vânzarea corpurilor umane, bucată cu bucată.

Totul a fost bine și frumos până când au intrat pe fir reporterii de a căror vigilență nu scapă nimeni și nimic.

Care sunt acuzațiile

Procurorii au stabilit că Hess a taxat familiile cu până la 1.000 de dolari pentru incinerări care nu au avut loc niciodată. Multe familii au primit cenușă cu rămășițele unor cadavre diferite, iar un client a primit, surprizător, un amestec de beton în loc de cenușa rudei sale.

În loc să incinereze cadavrele, compania ei recolta capete, coloane vertebrale, brațe și picioare și apoi le vindea, în mare parte pentru pregătire chirurgicală și alte scopuri educaționale.

Ce spune acuzata

Inițial, Hess a calificat ancheta drept o „parodie juridică„. Ulterior, ea a recunoscut că și-a înșelat victimele, dar a refuzat să intre în detalii.

Legislație

Vânzarea de organe pentru transplant este ilegală în Statele Unite. Nici vânzarea de cadavre sau de părți ale corpului uman, pentru a fi folosite în cercetare sau educație, nu este reglementată de legea federală.

Foto: dfweurope