Diverse

Un bărbat de 81 de ani și-a aruncat soția în mare. Motivul e terifiant, ca și modul în care Poliția a aflat de crimă

Un bărbat de 81 de ani și-a aruncat soția în mare. Motivul e terifiant, ca și modul în care Poliția a aflat de crimă
digi24.ro

O femeie cu dizabilități a fost împinsă în mare chiar de propriul soț, un  japonez de 81 de ani.Cum a motivat bătrânul fapta sa?

În Japonia, un bărbat ân vârstă de 81 de ani și-a împins soția bolnavă în mare pentru că, după 40 de ani, „s-a săturat să aibă grijă de ea”.

Bărbatul și-a recunoscut fapta

Potrivit poliției din Oiso, Japonia, bărbatul (pe nume Hiroshi Fujiwara), în vârstă de 81 de ani, și-a recunoscut fapta.

Fujiwara le-a spus polițiștilor că pe 3 noiembrie 2022, în jurul orei 17.30, și-a dus soția în scaun cu rotile, (pe nume Teruko, în vârstă de 79 de ani), la un debarcader din localitate și a împins-o în apă.

Conform celor precizate de presa locală, bărbatul i-a mărturist fapta fiului său mai mare, la scurt timp după ce a săvârșit-o.

Incidentul a fost anunțat la poliție de către fiul celor doi bătrâni

Apoi, fiul ar fi sunat la poliție și a anunțat incidentul: „Tatăl meu spune că a împins-o pe mama în mare”, a spus el, potrivit Japan Times, citată de The Independent.

Cei doi bătrâni locuiau singuri, iar bărbatul le-a spus polițiștilor că a avut grijă de soția sa grav bolnavă timp de peste 40 de ani. Iar, ca urmare a faptei sale, Hiroshi Fujiwara a fost arestat la o zi sub suspiciunea de crimă.

În ziua incidentului, o persoană a sunat la poliție în jurul orei 19:00, spunând că a văzut un cadavru plutind în apă. Sosite la fața locului, echipajele de salvare i-au acordat primul ajutor femeii, dar la spital ea a fost declarată moartă.

Guvernul japonez e acuzat că neglijează abuzurile cu care se confruntă vârstnicii

În Japonia, peste 25% din populația de 126 de milioane are peste 65 de ani.

Ulterior acestui incident, utilizatorii rețelelor sociale din Japonia au acuzat guvernul că neglijează abuzurile cu care se confruntă cetățenii în vârstă.

Potrivit unui sondaj realizat de Ministerul Sănătății și Bunăstării din Japonia,  au existat 17.281 de incidente în care persoanele în vârstă au fost agresate fizic de membrii familiei în anul 2020, înregistrându-se 25 de decese, potrivit independent.co.uk.