Actual Showbiz

Un cunoscut prezentator al BBC și militant pentru protecția naturii a anunțat că se retrage

Un cunoscut prezentator al BBC și militant pentru protecția naturii a anunțat că se retrage
newbig5.com/chris-packham

Prezentatorul britanic Chris Packham se retrage în urma unui anunț șocant pentru miile de fani și admiratori ai săi. Figură controversată pentru multe afirmații care nu au fost pe placul tuturor, Christopher Gary Packham CBE s-a născut la 4 mai 1961 și este un pasionat naturalist, fotograf de natură, prezentator de televiziune și autor englez.

El este cunoscut mai ales pentru activitatea sa de televiziune, inclusiv pentru serialul pentru copii CBBC „The Really Wild Show”, difuzat între 1986 și 1995. Începând cu anul 2009, prezintă serialul de natură Springwatch de la BBC, inclusiv Autumnwatch și Winterwatch. Chris Packham, activist pentru conservarea faunei sălbatice și prezentator, va lua acum o pauză de la activitatea de prezentator și vedetă TV.

Chris Packham, cunoscut prezentator al BBC si controversat militant pentru protectia naturii, a anunțat că se retrage și spune motivul. Fanii sunt șocați

Vedeta WinterWatch, în vârstă de 61 de ani, a declarat că este literalmente ”epuizat” și că trebuie să încerce ceva diferit pentru moment.

Packham, care a fost un susținător puternic al faunei și florei din Marea Britanie, a fost atacat de diverse grupuri din cauza opiniilor sale. El și locuința sa au fost ținta unor atacuri concrete în numeroase ocazii, ceea ce se adaugă la presiunile pe care le presupune meseria de prezentator TV BBC.

A anunțat o schimbare totală

El a confirmat marți, 24 ianuarie 2023, că a declarat pentru Mirror cu o zi înainte că își încearcă norocul ca sculptor. El a spus că și-a anulat toate lucrările la televiziune pentru cel puțin următoarele trei luni.

Insistând că nu trece printr-o criză a vârstei mijlocii, Packham a spus că vrea să creeze sculpturi abstracte de păsări, șerpi și balene cu cocoașă. El a spus că a vrut să iasă ”de pe banda de alergare” după zeci de ani în care a fost pe ecran.

Spunând că abia poate dormi, atât de entuziasmat este, a adăugat: ”Nu am de gând să îmi cumpăr un Ferrari și să fug cu o tânără de 20 de ani”.

El a continuat spunând: ”Nu mi-am luat niciodată trei luni de concediu. S-ar putea să fiu nevoit să o interzic pe [partenera] Charlotte să intre în studio. Nu vreau interferențe sau întreruperi, vreau să mă ocup de asta. Va fi bine să-mi limpezesc mintea și să mă concentrez pe ceva complet diferit”.

Ideea de a renunța la rețeaua electrică a venit în timpul unei ședințe foto. El a spus: ”Am fost închis într-o cameră de hotel pentru că unul dintre membrii echipei a luat covid și am stat izolat timp de zece zile. Mă trezeam în fiecare dimineață și scriam toată ziua și mă gândeam: Asta e bine”.

Amintim că el a stârnit un val de reacții violente afirmând, în cadrul unui interviu la Radio Times, că urșii panda ar trebui lăsați să piară, deoarece reprezintă „o fundătură” din punct de vedere evoluționar. Acest punt de vedere a șocat o lume întreagă la vremea lansării lui, în anul 2009. Un singur lucru este cert: poate va avea mai mult succes ca sculptor, decât ca influencer naturist cu astfel de opinii contradictorii.