Actual International

7 morți în urma a noi împușcături. Al doilea atac în masă din California, în numai trei zile. Ce se știe despre atacator

7 morți în urma a noi împușcături. Al doilea atac în masă din California, în numai trei zile. Ce se știe despre atacator
Infoactual/arhiva

Șapte persoane au fost împușcate mortal luni după-amiază în comitatul San Mateo, California, a anunțat biroul șerifului, fiind al doilea schimb de focuri de armă în masă din acest stat în trei zile.

7 morți în urma a noi împușcături. A 8-a persoană este rănită grav. Al doilea atac în masă din California, în numai trei zile. Ce se știe despre atacator și ce spun oamenii legii

Împușcăturile au avut loc în jurul orei locale 14:20, în două locații separate, în apropiere de autostrada 92 și de limitele orașului Half Moon Bay, la aproximativ 50 de kilometri sud de San Francisco, California, au precizat autoritățile. O a opta persoană a fost transportată la Stanford Medical Center cu răni care îi pun viața în pericol.

Foto: AP/New York Times

Un suspect a fost arestat în legătură cu incidentele armelor de foc care s-au soldat cu cel puțin șapte morți în orașul Half Moon Bay, California. Marți, 24 ianuarie 2023, la ora 03:50, biroul șerifului din comitatul San Mateo a confirmat presei că un suspect a fost reținut în legătură cu împușcăturile mortale care au avut loc în orașul Half Moon Bay.

Ucigașul a fost identificat ca fiind Zhao Chunli, în vârstă de 67 de ani. Cele șapte victime ale sale ar fi fost toate muncitori agricoli chinezi, potrivit BNO News Live care citează NBC Bay Area. O altă persoană s-ar afla în stare critică la spital, au mai spus polițiștii americani.

Anchetatorii au adus un detectiv care vorbește mandarină pentru a-l interoga pe suspect, care le-a spus polițiștilor că va coopera după ce a fost reținut, a declarat căpitanul Eamonn Allen de la Biroul șerifului din comitatul San Mateo, scrie New York Times, în ediția de marți, 24 ianuarie 2023.

După inident, aproximativ 40 de persoane s-au adăpostit la I.D.E.S. Portuguese Hall of Half Moon Bay, un mare centru comunitar din cărămidă din centrul orașului, după împușcăturile mortale de luni. Grupul avea vârste diferite, de la copii, inclusiv unul care se juca cu un câine polițist din rasa German Shephard, până la persoane în vârstă.

Toți sunt victime ale împușcăturilor sau au fost strămutați din casele lor din cauza anchetei, a declarat căpitanul Eamonn Allen de la biroul șerifului din comitatul San Mateo, citat de presa menționată.