Actual Diverse

Revoluție tehnologică în China. De acum, aceste mașini vor merge zi și noapte și vor schimba evoluția umanității

Revoluție tehnologică în China. De acum, aceste mașini vor merge zi și noapte și vor schimba evoluția umanității
bbc.com

Încă din luna august 2022, taxi-urile care se conduc singure, introduse în Wuhan de Baidu, sunt deja o realitate de zi cu zi în China.

Gigantul chinez Baidu a declarat că își extinde serviciul robotaxi în Wuhan, deoarece compania își propune să construiască cea mai mare zonă de transport fără șofer din lume în 2023.

Timpul de operare al acestor taxi-uri se modifică

Până acum, mașinile care se conduc singure aveau voie să circule doar pe timpul zilei, până la ora 17. Dar, lucrurile par a se schimba rapid, cei de la Baidu având tot mai multă încredere în tehnologia din spatele acestor mașini de taxi.

Vehiculele Baidu sunt echipate cu tehnologii cu mai multe straturi, cum ar fi monitorizarea redundanței, conducerea de la distanță și un sistem de operare de siguranță.

Iar, odată cu maturizarea tehnologiei care stă la baza acestor mașini ce se conduc singure, oficialii din conducerea Baidu au decis că aceste mașini de taxi pot opera începând de acum încolo și pe timp de noapte, până cel mai târziu la ora 23. Prin urmare, de acum, taxi-urile pot opera timp de 16 ore pe zi, în intervalul orar 7 – 23.

Chinezii au investit miliarde de euro

În ultima vreme, gigantul chinez Baidu și-a dorit foarte mult să facă din taxi-urile care se conduc singure o realitate cotidiană în China, astfel că a investit în această direcție miliarde de euro.

Tehnologia avansează rapid, în special atunci când vine vorba de China, iar primele îmbunătățiri pot fi observate deja. Astfel, cei de la Baidu, având încredere în tehnologia condusului autonom, au hotărât, practic, dublarea programului în care aceste mașini de taxi pot transporta pasageri în oraș.

„Capacitatea de generalizare a tehnologiei de conducere autonomă Baidu a progresat într-un ritm mai avansat decât se aștepta. Acum, timpul de implementare a tehnologiei de conducere autonomă într-un oraș nou este de doar 20 de zile”, a declarat Wang Chong, director de brand al Baidu Intelligent Driving Group, potrivit techinasia.com.