Actual

S-a dat anunțul. O companie aeriană este la pământ, anulând toate zborurile programate

S-a dat anunțul. O companie aeriană este la pământ, anulând toate zborurile programate
Infoactual/arhiva

Un anunț trist a venit de la reprezentanții unei companii britanice potrivit căruia avioanele lor sunt la pământ, la propriu, adică nu mai pot zbura. Motivul și despre ce este vorba mai exact, în cele ce urmează.

S-a dat anunțul. O companie aeriană britanică este la pământ, anulând toate zborurile programate

Compania aeriană britanică cu sediul în Birmingham a anunțat prin intermediul Twitter că s-a prăbușit și că toate zborurile programate au fost anulate.

În tweetul postat sâmbătă, 28 ianuarie 2023, se precizează că au fost numiți alți administratori, anunțând că:

”Suntem triști să anunțăm că Flybe a fost plasată în administrare. David Pike și Mike Pink de la Interpath au fost numiți administratori. Din păcate, Flybe și-a încetat activitatea. Toate zborurile Flybe din și spre Marea Britanie sunt anulate și nu vor fi reprogramate”.

Despre ce este vorba mai exact. Flybe fusese plasată în administrare în martie 2020, ca urmare a prăbușirii pieței de turism cauzată de pandemie. Dar și-a reluat activitatea în aprilie, în urma achiziționării activităților și activelor sale de către Thyme Opco.

Compania legată de un fond de acoperire din SUA a fost apoi redenumită Flybe. Înainte de prăbușirea sa, Flybe era cea mai mare companie aeriană din afara Londrei care efectua călătorii în interiorul granițelor Regatului Unit, operând peste 500 de zboruri pe săptămână pe 23 de rute.

În perioada sa de vârf, aceasta deservea Belfast City, Birmingham, East Midlands, Glasgow, Heathrow și Leeds Bradford.

Paul Smith, directorul pentru consumatori al Autorității Aviației Civile din Regatul Unit, a declarat: ”Întotdeauna este trist să vezi o companie aeriană intrând în administrare și știm că decizia Flybe de a înceta activitatea va fi dureroasă pentru toți angajații și clienții săi. Îi îndemnăm pe pasagerii care plănuiesc să zboare cu această companie aeriană să nu meargă la aeroport, deoarece toate zborurile Flybe sunt anulate. Pentru cele mai recente sfaturi, clienții Flybe ar trebui să viziteze site-ul web al Autorității Aviației Civile sau pagina noastră de Twitter pentru mai multe informații”.

Presa externă scrie că nu se știe concret de ce s-a prăbușit compania aeriană britanică Flybe și ce impact va avea anularea tuturor zborurilor sale asupra pieței de turism, anunțurile noilor administratori fiind așteptate în cursul săptămânii viitoare.