Diverse International

Un medic este acuzat că a otrăvit o colegă și alți 11 pacienți. Ce pedeapsă riscă dacă va fi găsit vinovat

Un medic este acuzat că a otrăvit o colegă și alți 11 pacienți. Ce pedeapsă riscă dacă va fi găsit vinovat
foxnews.com

Peste ocean, un caz halucinant a scandalizat opinia publică. Este vorba de un medic anestezist din SUA, acuzat că a strecurat intenționat otravă în perfuziile pacienților.

Acest caz a fost descoperit după ce o colegă a doctorului a decedat. De asemenea, 11 pacienți au ajuns în stare gravă.

Raynaldo Rivera Ortiz Jr. riscă să fie condamnat la moarte

Până să comită aceste fapte ucigătoare, medicul Raynaldo Rivera Ortiz Jr. a lucrat la un spital din Texas, iar la mijlocul lunii septembrie 2022, acesta a fost arestat. Aflat în arestul poliției, medicului în vârstă de 59 de ani i-a fost retras dreptul de practică de către Consiliul Medical din Texas, după ce o serie de pacienți sănătoși au suferit complicații misterioase și cărora le-a pus viața în pericol în timpul operațiilor de rutină din Mai până în August 2022.

Raynaldo este acuzat de procurorii americani de pricinuirea cu bună știință a morții unui alt coleg medic, respectiv a medicului anestezist, Melanie Kaspar, în vârstă de 55 de ani, care a luat o perfuzie de la spital și a administrat-o acasă, pentru a se rehidrata. La scurt timp, aceasta a decedat în urma unui stop cardiac.

Potrivit justiției americane, Melanie Kaspar „a luat acasă o pungă de lichide IV de la clinică când era bolnavă pentru a se rehidrata. Ea și-a introdus lichidul în venă și aproape imediat a avut un eveniment cardiac grav și a murit”.

Un alt număr considerabil de pacienți au ajuns pe mâinile lui Ortiz

11 dintre pacienții care au ajuns pe mâna medicului Raynaldo Rivera Ortiz Jr. pentru a fi anesteziați s-au trezit din operație cu o stare mai gravă decât aceea în care se aflau înainte de intervenția medicală.

Potrivit procurorilor, medicul opera printr-o metodă foarte simplă. Acesta injecta otrava direct în săculeții cu soluție salină înainte ca aceștia să ajungă în salonul pacienților.

Medicul a fost surpins de camerele video de supraveghere ale spitalului

Raynaldo a fost surprins și de către camerele de supraveghere montate în unitatea medical, pe filmări observându-se cum medicul aducea săculeți de perfuzii injectați cu otravă, pe care îi strecura în dulapul din care asistentele, care nu știau de planul diabolic al bărbatului, luau săculeții și îi administrau pacienților.

În cazul în care așa-numitul „medic terorist, urmează să fie condamnat pentru faptele sale, acesta ar putea primi pedeapsa cu moartea, cea mai gravă sancțiune din Constituția Statelor Unite ale Americii.

Pe de altă parte, judecătorul american David Horan a scris într-un ordin care îl deține pe Ortiz fără cauțiune că, dacă medicul ar fi eliberat, el s-ar putea angaja într-un „comportament violent de represalii împotriva celor care sunt implicați în această anchetă”, citează foxnews.com.