Actual

Un parc de 21 de hectare a fost deschis la marginea orașului Cluj-Napoca! Facilitățile de care se pot bucura cetățenii

Un parc de 21 de hectare a fost deschis la marginea orașului Cluj-Napoca! Facilitățile de care se pot bucura cetățenii

Denumit „Pădurea clujenilor”, parcul este situat în capătul cartierului Iris. Amenajarea de noi spații verzi reprezintă o prioritate a municipalității, conform declarațiilor lui Emi Boc.

Parcul este unul recreativ, un loc pentru petrecerea timpului liber în cadru natural!

Primarul Emil Boc a anunțat deschiderea parcului denumit „Pădurea clujenilor”. Acesta este mai mare decât Parcul Central ”Simion Bărnuțiu”, și e situat pe Bulevardul Muncii, potrivit informațiilor Actual de Cluj.

”În parc predomină zonele acoperite cu vegetație: plantații pentru stabilizarea solului, masive de arbori, zone de poiană și zona de taluzuri cu arbuști târâtori, graminée decorative și arbuști decorativi. Cei peste 1500 arbori și 30.000 puieți plantați în cadrul parcului au un rol deosebit în peisajul parcului”, a declarat Emil Boc.

Amenajarea parcului a presupus crearea mai multor zone distincte care să acopere o gamă largă de posibilități de recreere:

– zona de belvedere
– zone de interes cu mobilier urban;
– zona de grădină urbană;
– zona cu facilități sportive cu instalație de tip tiroliană pe un traseu de aproximativ 200 m lungime

Parcul dispune de facilități pentru persoane cu dizabilități, locuri de parcare și iluminat nocturn în parcări și pe aleea principală. Sunt prevăzute și parcări pentru biciclete și stații de încărcare pentru biciclete și trotinete electrice.

„Amenajarea de noi spații verzi reprezintă o prioritate a municipalității. Până în 2030 ne-am propus plantarea a peste 100.000 arbori, reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, crearea și extinderea zonelor verzi în oraș – 190 ha și amenajarea de coridoare verzi-albastre în concordanță cu direcția verde europeană”, a declarat edilul Emil Boc.