Lifestyle

Un pescar este salvat după ce a plutit 11 zile pe Ocean, într-un frigider. Șocul a venit când a ajuns la mal. Video

Un pescar este salvat după ce a plutit 11 zile pe Ocean, într-un frigider. Șocul a venit când a ajuns la mal. Video
Foto: deschide.md

Din seria să vezi și să nu crezi este și povestea de astăzi a unui pescar care a plutit în derivă, în largul Oceanului, timp de 11 zile. Șocul bărbatului nu a fost pe apă ci doar când a ajuns pe uscat.

Un pescar este salvat după ce a plutit 11 zile pe Ocean, într-un frigider. Șocul a venit când a ajuns la mal. Video

Romualdo Macedo Rodrigues are numai 44 de ani și este pasionat de pescuit.

Pescarul a plecat în larg cu o barcă din lemn lungă de 23 de metri din Oiapoque, statul Amapa, nordul Braziliei, la sfârșitul lunii iulie. Intenționa să ajungă la Ilet la Mere, o insulă de lângă coasta Guyanei Franceze, pentru a petrece câteva zile la pescuit. Dar barca lui a fost avariată și a început să se scufunde.

Omul a supraviețuit a supraviețuit în mod miraculos după ce a plutit într-un frigider în ocean timp de 11 zile, fără mâncare și apă.

Culmea ironiei este că bărbatul nici măcar nu știa să înoate.

Romualdo nu știe să înoate, scrie media locală, așa că a intrat în panică și s-a băgat în frigiderul pe care îl avea la bord. Când a fost găsit, a spus că nu avea mâncare sau apă și că a slăbit mai mult de 10 kg cât timp a plutit în larg, potrivit presei braziliene.

Romualdo a fost fost salvat la aproximativ 450 de kilometri distanță de locul în care s-a scufundat barca lui.

Momentul în care a fost salvat a fost filmat. Romualdo era deshidratat și dezorientat, avea insolație și hainele îi erau rupte. „Acest frigider a fost pentru mine Dumnezeu, un miracol”, a mai spus el, pentru presa locală.

După 11 zile a fost găsit de echipajul altei bărci, care l-a scos din mare în largul coastei Surinamului, care se învecinează cu Guyana Franceză.

Ceea ce m-a chinuit cel mai mult a fost setea. Credeam că voi fi atacat de rechini, pentru că sunt o mulțime în larg”, a povestit bărbatul, după ce a scăpat cu viață din aventura vieții lui. Romualdo a mai spus atunci că aceea a fost „cea mai importantă zi” din viața lui și că a simțit că „s-a născut din nou”.

Ce este mai interesant de aici urmează: Odată ajuns la țărm, Romualdo a primit îngrijiri medicale, dar apoi a fost arestat de poliția din Surinam, pentru că nu avea documente. Potrivit unor informații care au ajuns în presă, temerarul ar fi stat în arest 16 zile, până a primit documentele, după care i s-a dat voie să plece acasă, în Brazilia natală.