Actual Social

Un polițist și soția sa, învățătoare, s-au răzbunat crunt pe amantă. Cazul a ajuns în instanță, iar detaliile sunt spumoase

Un polițist și soția sa, învățătoare, s-au răzbunat crunt pe amantă. Cazul a ajuns în instanță, iar detaliile sunt spumoase
Arhivă

Un „film” polițist s-a derulat, timp de câteva luni, într-o comună din Alba. Un polițist, soția lui învățătoare și o altă femeie pe post de amantă au fost eroii principali.

Întâmplările au avut loc în 2019 și 2020.

Poliţistul (M. A. L.), pensionat între timp, era ajutor de şef de post în comuna Vadu Moţilor şi a avut o relaţie în afara căsătoriei cu o altă femeie. După ce scânteia dragostei a dispărut, femeia a căutat-o pe soţia fostului iubit şi i-a povestit despre aventura cu soţul ei.

Cum s-au răzbunat polițistul și învățătoarea pe amantă

Rezultatul nu  afost conform așteptărilor fostei amante. Cei doi soți s-au înţeles şi au gândit un plan de răzbunare bine pus la punct. Au accesat fără drept şi prin fraudă informatică trei numere de telefon ale fostei amante şi fiicei acesteia, apoi au avut acces lejer la conturile de Facebook, Whatsapp, SMS, Tik Tok ale ei. Ce a urmat, nici în cel mai negru coșmar nu și-ar fi putut închipui femeia care se iubise cu polițistul.

Cei doi soți au început să o denigreze pe fost amantă pe toate reţelele de socializare. Au trimis mesaje şi poze indecente rudelor femeii, prietenilor și chiar unor persoane aleatoriu alese cărora le-au fost trimise cereri de prietenie, în numele victimei. În tot acest timp, fosta amantă nu mai avea acces la propriile numere de telefon și la conturile de socializare.

Ancheta procurorilor

Victima a depus plângere la poliţie şi a declarat că la un moment dat a primit pe cele două telefoane un mesaj din partea operatorului, prin care era anunţată că numerele au fost trecute în sistem abonament, fără ca ea să solicite acest lucru. Imediat nu a mai avut semnal pe telefoanele mobile. Ulterior a constatat că persoane necunoscute folosesc aplicaţiile mobile în numele său, trimiţând tot felul de mesaje denigratoare la adresa sa, unor rude sau cunoştinţe şi a cerut identificarea şi tragerea la răspundere a acestora.

Ancheta a fost preluată de DIICOT Alba Iulia. Au fost solicitate informaţii inclusiv de la administratorii reţelei Facebook. De asemenea, au fost făcute percheziţii informatice asupra telefoanelor deţinute de cei doi soţi. Aceştia au reuşit să intre în posesia numerelor de telefon ale amantei după ce soţia şi încă o rudă a poliţistului au mers la două agenţii ale furnizorului de telefonie mobilă şi au susţinut că au pierdut cartelele de telefon şi vor să le transforme în abonamente.

Cei doi au dat informaţii complete şi i-au convins pe angajaţii agenţiilor că ei ar fi avut cartelele de telefon. Poliţistul nu a acţionat personal în această fază a operaţiunii pentru a nu fi deconspirat în sistem.

Ce pedepse au primit

Soția polițistului și-a explicat acțiunile prin faptul că relația extraconjugală avută de bărbatul ei în anul 2019 i-a adus numeroase deservicii şi critici şi s-a hotărât să se răzbune. Astfel, a solicitat alocarea numerelor de telefon ale amantei în sistem abonament, „pentru ca apoi să poată avea la dispoziţie toate convorbirile purtate pe reţelele de socializare de persoana vătămată, pe care să le distribuie apropiaţilor acesteia pentru a vedea şi ei cu ce se ocupă cunoştinţa lor, dar mai ales fostului soţ al acesteia, care nu ştia ce face (încă atunci) soţia sa”, se arată în hotărârea Tribunalului Alba.

Pe 21 iulie 2022, fostul poliţist a fost condamanat la 2 ani şi 7 luni de închisoare cu suspendare, iar soţia acestuia a primit 2 ani, tot cu suspendare. Cei doi mai trebuie să presteze fiecare câte 60 de zile de muncă în folosul comunităţii și să plătească daune morale de 10.000 de euro. Decizia instanței de fond poate fi contestată la Curtea de Apel.