Actual

Gabriela Firea condamnă comportamentul interlopului filmat când își bătea crunt amanta. Poliția s-a autosesizat

Gabriela Firea condamnă comportamentul interlopului filmat când își bătea crunt amanta. Poliția s-a autosesizat

Imaginile cu un interlop care îşi bate amanta a revoltat astăzi întreaga suflare. Un interlop pe numele său Fane Văncică, membru al clanului cu acelaşi nume din Bucureşti şi influencer pe TikTok, acolo unde este urmărit de sute de mii de tineri, a fost filmat când îşi umileşte amanta. Imaginile au fost publicate, conform spuselor sale de un rival de-al său. Gabriela Firea, ministrul Familiei, s-a revoltat după ce în spațiul public a apărut o filmare.

Gabriela Firea condamnă comportamentul interlopului filmat când își bătea crunt amanta. Poliția s-a autosesizat

„Sunt indignată și revoltată de imaginile cu un bărbat din Capitală care-și umilește și abuzează partenera de viață, de față cu o altă persoană. O brută! Aceste imagini au circulat liber pe Internet și poate au fost văzute inclusiv de copii.

Nu-mi vine să cred că pentru unele persoane astfel de fapte au ajuns o laudă, o modă pe rețelele de socializare. Este la fel de șocant numărul mare de persoane care apreciază și distribuie astfel de imagini, care stau și ascultă ce au de spus acești agresori”, a declarat ministrul Familiei.

În calitate de ministru al Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, Gabriela Firea face un apel către autoritățile competente să ia măsuri în acest caz.

„Nu mai putem tolera astfel de gesturi reprobabile și cer ca ele să fie pedepsite aspru. Acești agresori, oameni fără pic de morală și frică de Dumnezeu, trebuie să răspundă în fața legii tocmai pentru a oferi un exemplu pentru cei care se gândesc să facă la fel”.

„Nu o să înțeleg niciodată de ce pentru unele persoane imaginile cu o femeie bătută par normale. Nu, domnilor, asta nu e normalitatea! Sclavia a fost abolită de mult, slavă Domnului, iar femeile, partenerele voastre de viață, nu sunt niște obiecte, ci ființe umane cu sentimente, trăiri și simțuri. Violența este arma celor slabi și avem toleranță zero pentru agresori! Și cei care sunt martori la astfel de abuzuri și nu le declară pot fi pedepsiți. Tăinuirea este la fel de gravă”, a mai adăugat Firea.

Ministrul Familiei are şi un îndemn femeilor care se află în astfel de situații.

„Mă adresez și victimelor acestor abuzuri. Nu mai suferiți în tăcere și cereți ajutor. Nimeni nu este mai presus de lege. Există centre unde puteți primi ajutor de specialitate și veți fi departe de agresori. La nivel național, avem 42 de locuințe protejate, câte una în fiecare județ, 20 de centre de recuperare pentru victimele violenței domestice și alte 52 de centre de primire în regim de urgență.

Încurajez toate victimele să ne contacteze la numărul gratuit 0800.500.333! Le putem ajuta!”, a transmis Gabriela Firea într-o postare pe Facebook.

Polițiștii de la Secția 16 s-au autosesizat în acest caz și investighează incidentul

Polițiștii bucureșteni ai Secției 16 s-au sesizat din oficiu după ce, în spațiul public, au apărut imagini în care cunoscutul interlop Fane Vancică lovește o femeie. Anchetatorii au deschis un dosar penal pentru loviri și alte violențe.

”Încă din cursul zilei de ieri, 29 august a.c., polițiștii Secției 16 s-au sesizat din oficiu și au demarat verificările în vederea depistării persoanelor implicate și stabilirii condițiilor în care a avut loc evenimentul. Cercetările sunt continuate pentru săvârșirea infracțiunii de lovire sau alte violențe, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4”, a anunțat, marți, Poliția Capitalei.

Cine este Fane Vancică, interlopul care a fost filmat când îşi bate şi umileşte amanta

Interlopul Fane Vancică, membru al clanului cu acelaşi nume din Bucureşti şi influencer pe TikTok, acolo unde este urmărit de sute de mii de tineri, a fost filmat când îşi umileşte amanta.

Pe imagini se poate observa cum interlopul stă pe un scaun şi se ridică din când în când pentru a lovi cu piciorul, în timp ce amanta lui stă ghemuită, în genunchi, pe podea. Interlopul a lovit-o pe femeie cu picioarele, a tras-o de păr și a țipat la ea. Ba mai mult, Fane Văncică i-a spus acesteia că o omoară.

Ulterior, într-un live făcut pe rețelele de socializare, interlopul a dezvăluit că femeia pe care a bătut-o este amanta sa.

„În primul rând vreau să-mi cer scuze față de soția mea, de Maria. În al doilea rând îmi cer scuze față de copii. Îmi iubesc prea mult soția, îmi iubesc prea mult copiii ca să nu îmi cer scuze. Orice bărbat care își permite să țină o casă, două, trei, mai are și o amantă. Am avut o amantă, o am în continuare. Am iubit-o foarte mult pe fata asta, am respectat-o… Am fost foarte gelos, când am fost naș… Am chemat-o la mine acum patru luni de zile și am avut impresia că se uită pe un priten de-al meu. M-am luat de ea. Am ajuns acasă și ne-am certat. Eram beat, nu-mi luasem nici pastilele”, a spus Fane Văncică.

Fane Văncică, pe numele său real Cami Niță, este un interlop  care activează în Sectorul 5 al Capitalei. Acesta a devenit cunoscut după o altercație cu fiul vitreg al lui Sile Cămătaru, în urmă cu zece ani.

„În 2012, am avut probleme cu cei din clanul Cămătarilor. L-am înjunghiat pe băiatul lui Sile şi am fost condamnat 5 ani şi 6 luni. Mi-am ispăşit pedeapsă şi am devenit un om reabilitat”, spunea Fane Văncică în urmă cu câțiva ani.

De asemenea, în trecut, Fane Văncică a fost implicat într-un scandal grav cu Nuțu Cămătaru. Acesta l-a acuzat pe Fane că este informator al Poliției.

Cu cât au mai multe vizualizari, influencerii primesc anumite token-uri ce ulterior sunt transformate în bani

Scandalurile fac parte, în ultima perioadă, din arsenalul interlopilor care au ajuns influenceri pe TikTok

Scandalurile inventate şi provocările la limita legii fac parte, în ultima perioadă, din arsenalul interlopilor care au ajuns influenceri pe TikTok, acolo unde fac live-uri şi concursuri ce sunt urmărite de zeci de mii sau chiar sute de mii de tineri, în special copii.

Pentru live-uri şi concursuri, influencerii primesc anumite token-uri ce ulterior sunt transformate în bani. Aşa se face că şi interlopii, recunoscuţi în trecut ca fiind extrem de periculoşi, s-au apucat de TikTok.