Diverse

Un român, poreclit „Mister Rottweiler”, și-a dat viața pentru câinii pe care i-a iubit enorm. Povestea e tulburătoare

Un român, poreclit „Mister Rottweiler”, și-a dat viața pentru câinii pe care i-a iubit enorm. Povestea e tulburătoare

Un român stabilit în Ballabio, o comună din nordul Italiei, Provincia Lecco, a arătat întregii lumi ce înseamnă să iubești necondiționat.

Potrivit presei din Italia, Mihail Mugurel Muga, cunoscut pe Facebook ca și „Mister Rottweiler”, avea 60 de ani și era originar din Dorohoi. Fost inspector școlar la IPJ Suceava, el s-a stability în Italia în anul 2001 și preda matematica la Institutul Bertacchi din Lecco.

A scăpat de prima avalanșă

Bărbatul era îndrăgostit de ciclism și alpinism și se afla în vacanță, în zona de schi dintre Italia și Elveția, la Madesimo. Duminică, 8 ianuarie 2023, el era în zona Pizzo Emet, la granița cu Elveția, când l-a prins avalanșa.

A apucat să lanseze un apel de urgență, dar nu a putut fi contactat. Salvamontiștii au plecat imediat să-l caute, iar în zona Lacului Emet i-au găsit pe cei doi superbi câini săi, husky. Animalele aveau o zgardă inscripționată cu numărul de telefon al stăpânului. Dar în jurul orei 14:30, Michele Buga a luat legătura cu centrul, și le-a explicat oamenilor muntelui că a reușit să ajungă într-un sat și are o stare destul de bună.

A fost găsit fără viață la o altitudine de 1.900 de metri, lângă refugiul Bertacchi din Pasul Spluga

A doua zi, Mihail Mugurel Muga a plecat din nou pe munte pentru a-și găsi prietenii patrupezi. Din păcate însă, a fost prins de altă avalanșă. Pentru a doua oară, echipa de salvare a plecat în căutarea lui.

Din nefericire, a fost găsit la o altitudine de 1.900 de metri, lângă refugiul Bertacchi din Pasul Spluga, provincia Sondrio. Corpul său n-a mai rezistat și a fost recuperat cu ajutorul unui elicopter. Singurii norocoși din această poveste au fost câinii. Potrivit informațiilor oferite de presa din Peninsulă, cei doi frumoși au fost, în final, găsiți în viață de salvamontiști și înapoiați familiei.