Actual International

Un mort și un rănit în urma unei avalanșe. Unde și-au propus doi alpiniști să ajungă

Un mort și un rănit în urma unei avalanșe. Unde și-au propus doi alpiniști să ajungă
wikipedia

Doi alpiniști au fost surprinși de o avalanșă în timp ce încercau să ajungă pe vârful unui munte scoțian.

Un mort și un rănit în urma unei avalanșe. Unde și-au propus doi alpiniști să ajungă

Un bărbat în vârstă de 48 de ani a murit, iar un altul de 40 de ani a fost rănit, în urma unei avalanșe, în timp ce încercau să escaladeze fața nordică a muntelui scoțian Ben Nevis.

Potrivit Poliției locale, incidentul a avut loc vineri, 30 decembrie 2022, după ce au primit un apel de urgență care i-a informat despre avalanșă, care a avut loc la ora locală 15.35.

Un elicopter a fost trimis imediat, conform echipei de salvare montană din Lochaber, pentru a-i ajuta pe cei doi alpiniști, însă salvarea a fost dificilă din cauza condițiilor meteo nefavorabile.

Într-o declarație emisă ulterior de către reprezentanții echipelor de salvare montană se spune:

„În condițiile în care vremea a creat condiții dificile, elicopterul a fost limitat în ceea ce privește asistența pe care o putea oferi”. Declarația a adăugat: „Acest lucru a însemnat că am avut o extracție prelungită a victimelor, iar la opt ore după apelul inițial am transportat victima la spitalul din Belford pentru o evaluare și un tratament suplimentar.”

Se pare că bărbatul de 48 de ani a fost declarat mort la fața locului. Aceștia au precizat că acesta a suferit răni fatale după ce a alunecat pe o distanță de peste 500 de metri.

În acest moment, gândurile noastre se îndreaptă către familiile celor doi implicați,” a precizat echipa de salvare montană Lochaber, într-o declarație postată pe Facebook.

Alpinistul rănit se află acum în spital pentru tratarea rănilor și traumelor de pe muntele al cărui vârf s-a dovedit a fi imposibil de cucerit.

Ben Nevis este cel mai înalt munte din Scoția, Regatul Unit și Insulele Britanice. Vârful se află la 4.411 picioare deasupra nivelului mării și este cel mai înalt punct în orice direcție pe o distanță de 459 de mile (738,6 kilometri).