Lifestyle

Un tort a fost sculptat și construit în așa fel încât a obținut recordul mondial

Un tort a fost sculptat și construit în așa fel încât a obținut recordul mondial
essentialitaly.co.uk

Ca urmare a încercărilor sale de succes de a crea cea mai mare pizza și tiramisu din lume, Italia a doborât un alt record mondial. De data aceasta a realizat cea mai mare sculptură de tort din lume. Deliciosul tort a fost tăiat în 12.000 de bucăți

Cel mai mare tort sculptat din lume a avut forma hărții Italiei

Pentru a strânge fonduri pentru organizația de caritate Make-a-Wish, o echipă de specialiști în domeniul prăjiturilor a doborât titlul Guinness World Records pentru cea mai mare sculptură de tort din lume.

Cea mai mare sculptură în tort din lume aparține National Association Cake Designers Italy (Asociația Națională Italiană de Designeri în Prăjituri) din Milano. Iar pentru această sculptură a fost obținut recordul mondial.

Senzaționalul și “deliciosul” record a fost decorat în forma hărții Italiei. Această hartă “tort” conținea cele mai reprezentative repere ale Italiei, inclusiv:

  • Turnul din Pisa
  • Munții Alpi

Tortul gigant a ocupat o suprafață totală de 244 de metri pătrați

Acest tort inedit a avut următoarele dimensiuni:

  • greutatea de peste 1.000 de kilograme (deci, peste o tonă)
  • lungimea de 16.46 metri
  • lățimea de 13.94 metri
  • înălțimea de 0.54 metri
  • suprafața totală de 244 de metri pătrați

Recordul atins de acest tort spectaculos a fost stabilit la data de 4 Octombrie 2015.

În vederea realizării sculpturii comestibile a fost nevoie de un număr de 250 de designeri în prăjituri, care au lucrat timp de patru zile,  înainte ca acesta să fie dezvăluit la Salonul Hobby al Târgului din Milano. Spectaculosul tort a fost asamblat la centrul comercial Westfield Shepherds Bush din North Atrium.

Tortul a fost tăiat în 12.000 de bucăți

Ulterior, după confirmarea recordului de judecătorul Guinness Lorenzo Veltri, gigantul și deliciosul tort a fost tăiat în 12.000 de bucăți individuale, iar apoi a fost împărțit tuturor vizitatorilor expoziției de la târgul de comerț din Milano.

Acest tort a depășit recordul mondial anterior, stabilit la Londra de Fairy Liquid (Marea Britanie) la Centrul comercial Westfield din Londra în data de 30 noiembrie a anului 2014.