Social

Unul din trei români ar vota ca șeful lui să ajungă primar. MOTIVUL este neașteptat

angajati, sursa foto adobe.com Codul Muncii

Unul din trei români ar vota ca șeful lui să ajungă primar. MOTIVUL este neașteptat.

Conform unui sondaj realizat de BestJobs, în perioada 10-2- septembrie 2020, unul din trei români și-ar da votul în cazul în care șeful său ar candida pentru funcția de primar.

Conform BestJobs, peste 34% dintre angajații români care au răspuns unui sondaj efectuat de platforma de recrutare BestJobs, în contextul alegerilor locale care bat la ușă, spun că și-ar vota șeful, dacă acesta ar candida pentru funcția de primar.

Principalele argumente pentru care angajații și-ar vota șefii:

  • că este un bun profesionist (23,2%)
  • că este o opțiune mai bună decât orice candidat politic actual (9,6%).
  • nu și-ar vota șeful într-o funcție publică (59,3%)
  • ca să  contribuie la plecarea lui din companie (6,2%)

39% dintre angajații români nu cred că, odată ajuns primar, șeful lor ar fi lăsat să facă o treabă serioasă

Aproape un sfert dintre respondenți cred că, odată ajuns primar, șeful lor ar genera schimbări în comunitate care ar avea impact direct sau indirect și asupra lor și ar face investiții în arii în care e cu adevărat nevoie.

Totodată, 3% cred că dacă șeful lor ar fi primar ar avea șanse să fie angajați la primărie, iar 4,4% consideră inclusiv că firma pentru care lucrează ar avea șanse să câștige contracte publice. Indiferent de impactul în comunitate, 39% dintre angajații români nu cred că, odată ajuns primar, șeful lor ar fi lăsat să facă o treabă serioasă.

Majoritatea angajaților nu se simte constrânsă de șefi să voteze cu un anumit candidat sau partid

În viața profesională, majoritatea angajaților care au participat la sondajul BestJobs spun că înclinațiile lor politice nu influențează în niciun fel activitatea de zi cu zi și relațiile cu superiorii sau colegii de serviciu.

Peste 90% dintre intervievați susțin că nu se simt constrânși în niciun fel de șefi sau de colegi să voteze cu un anumit candidat sau partid. În  schimb, 30,6% dintre respondenți susțin că au colegi sau șefi care au fost avantajați la locul de muncă datorită preferințelor sau conexiunilor politice.