Info Actual

Info Actual > Politică > Candidatul PNL la Primăria Sectorului 5, suspectat de cumpărare de voturi în schimbul soluționării unor dosare penale
Politică

Candidatul PNL la Primăria Sectorului 5, suspectat de cumpărare de voturi în schimbul soluționării unor dosare penale

Candidatul PNL la Primăria Sectorului 5, suspectat de cumpărare de voturi în schimbul soluționării unor dosare penale

O întrebare plină de acuzații șocante, care ar trebui adresată secretarului de stat din Ministerul Justiției, Cristian Băcanu, a fost lansată de un cunoscut lider politic. Candidat la Primăria Sectorului 5, Băcanu este acuzat, mai mult sau mai puțin voalat, de cumpărare de voturi în schimbul soluționării unor dosare penale ale fostului deputat Nicolae Păun, acuzat de fraudarea de fonduri europene într-un dosar al DNA.

Surprins la ieșirea dintr-un studio de televiziune, un cunoscut lider politic a sugerat, protestatarul Marian Tivilic Moroșanu, zis Ceaușescu, o posibilă întrebare care ar trebui adresată lui Cristian Băcanu, secretarul de stat PNL din Ministerul Justiției și candidat la Primăria Sectorului 5, : ”Întrebați-l pe domnul Băcanu ce a căutat la Nicu Păun să negocieze dosarele lui pentru voturi, te rog eu..”

Această întrebare lasă să se înțeleagă că Cristian Băcanu s-a întâlnit cu fostul reprezentant al minorității rome în Parlamentul României, Nicolae Păun, căruia i-ar fi solicitat sprijinul la vot, în schimbul soluționării dosarelor penale deschise de DNA.

Nicolae Păun, fost deputat în Parlamentul României, reprezentant al minorității rome, controlează în continuare Partida Romilor Pro Europa. Miza presupusei negocieri ar fi voturile minorității rome din Sectorul 5, care pot fi influențate de Păun.

Reamintim că fostul deputat Nicolae Păun a fost reținut de DNA în 2016, fiind acuzat de fraudarea de fonduri europene, deturnare de fonduri, spălare de bani, obținerea de foloase necuvenite și cumpărarea de influență, toate în formă continuată. Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) a hotârât, în 2017, să restituie la DNA dosarul respectiv.

Cristian Băcanu este candidatul PNL la Primăria Sectorului 5 și Secretar de Stat în Ministerul Justiției, fiind considerat apropiat al lui Ludovic Orban. Ca avocat, Băcanu l-a apărat pe Orban în dosarul deschis de DNA în 2016, când actualul premier a fost acuzat de trafic de influență, dosar care s-a finalizat bine pentru clientul său. Președintele PNL, Ludovic Orban, a fost achitat, pe 5 martie 2018, în dosarul în care DNA l-a acuzat de folosirea influenței în scopul obținerii unor foloase necuvenite. DNA a susținut că Orban şi-a folosit funcţia politică şi a acţionat cu intenţie când a cerut 50.000 de euro de la o companie ca să îşi susţină campania electorală în calitate de candidat PNL la Primăria Bucureşti.