Diverse

Ursul cățărat în copac, la cules de cireșe. Sătenii îngroziți și polițiștii țipau la el. Urmarea…în Video!

Ursul cățărat în copac, la cules de cireșe. Sătenii îngroziți și polițiștii țipau la el. Urmarea…în Video!

Și se jură că nu fură, dar a fost prins cu cireașa în gură. Este povestea ursului care iubește cireșele sau nu mai are zmeură în pădure, așa că a trecut la cățăratul în copaci după gustoasele fructe de sezon.

Ursul cățărat în copac, la cules de cireșe. Sătenii îngroziți și polițiștii țipau la el. Urmarea…în VIDEO!

A intrat, încet, încet, chiar în gospodăria oamenilor, ademenit de culoarea atrăgătoare și mirosul îmbietor al fructelor care stateau să cadă singure din copacul mult prea plin, de coapte ce erau. Sătenii au încercat în fel și chip să îl determine să plece. Dar pentru că era de neclinitit, ursul a devenit și vedetă prin faptul că a fost importalizat cu camera video a unui om de-al locului, mai cu inițiativă.

Ursul a fost filmat într-o gospodărie din județul Vrancea, în timp ce mânca liniștit cireșe dintr-un copac. Se pare că animalul a intrat în satul Roșcari din comuna Dumitrești. El s-a urcat într-un cireș și s-a pornit pe mâncat fructe.

Câinii din zonă au avut o reacție imediată și au început să latre, dar ursul tot nu a fost deranjat. Mai mult decât atât, el a continuat să mănânce cireșe și atunci când s-au adunat localnicii și polițiștii, laolaltă, în încercarea lor de a-l alunga înapoi de unde a venit.

Abia când s-a săturat, ursul a coborât agale din copac și a plecat spre casa lui din pădure, scrie monitorul de vrancea.

În weekend, de exemplu, au fost transmise 40 de mesaje de avertizare a populației, prin sistemul RO-ALERT, 37 privind prezența animalelor sălbatice (urs), celelate trei fiind despre condițiile meteo nefavorabile, potrivit unui comunicat al IGSU.

Ursul de la Dobrovăț, o certitudine

Totodată, ursul care se plimba în apropierea orașului Iași, lăsând, urme vizibile, despre care Infoactual a scris anterior, acum, a fost văzut în realitate, de către oameni care se deplasau, într-o zi obișnuită de lucru.

Anunțul și imaginile au fost făcute publice de primarul comunei Dobrovăț. Acesta a propus inițial relocarea ursului într-o zonă specifică, însă a precizat, ulterior, că decizia va fi, în final, una a specialiștilor.

Prezența ursului în pădurea Dobrovăț a devenit o certitudine. Moș Martin s-a prezentat aseară la ședința foto organizată special pentru el. Voi propune și îmi asum: hrănirea pe moment pentru a fi controlat și a nu deveni periculos, apoi relocarea sa într-un areal specific lui (montan)”, a mai spus Cătălin Martinuș, primarul comunei Dobrovăț.

Foto: arhiva/ video: youtube