Social

Valeriu Gheorghiță, despre primul caz de infectare cu tulpina indiană: Mesajul e să ne vaccinăm

Valeriu Gheorghiță, despre primul caz de infectare cu tulpina indiană: Mesajul e să ne vaccinăm

Joi, coordonatorul campaniei de vaccinare împotriva coronavirusului din România, Valeriu Gheorghiță, a declarat că că tulpina indiană nu reduce semnificativ eficiența vaccinurilor.

E un impas semnificativ care să reducă eficiența vaccinurilor

„Tulpina indiană este definită prin prezența a două mutații care se asociază cu reducerea activității neutralizante a anticorpilor, dar nu e un impas semnificativ care să reducă eficiența vaccinurilor”, a spus Valeriu Gheorghiță, într-o declarație de presă.

Medicul militar a mai precizat că tulpina aceasta, „în comparație cu cea sud-africană, nu e mai rezistentă față de vaccinurile actuale” și nici „neapărat mai contagioasă”. „Mesajul e să ne vaccinăm ca să reducem riscul să se cumuleze noi mutații”, a mai spus medicul militar.

Nu sunt motive de îngrijorare

„Vaccinurile își mențin eficiența față de complicațiile bolii, riscul de spitalizare. Nu sunt motive de îngrijorare. Rămân aceleași măsuri de prevenție valabile”, a mai spus Valeriu Gheorghiță.

Astăzi, a fost confirmat primul caz de infectare cu tulpina indiana din România. Este vorba de un tânăr de 26 de ani, care a ajuns din India în România, în urmă cu o lună, și se află în satul Colonia Bod din județul Brașov, unde lucrează în construcții.

Valeriu Gheorghiță a mai spus că nu sunt motive de îngrijorare cu privire la acest caz, potrivit Libertatea.