Social

Valoarea tichetelor de masă crește! Doar anumiți angajați beneficiază

tichete de masă Sursa foto Romania tv
sursa foto: arhiva companiei

O anumită categorie de angajați ai sectorului public va beneficia de o creștere semnificativă a numărului și valorii tichetelor de masă. Această măsură vine în urma unor ajustări legislative implementate de către reprezentanții Ministerului Finanțelor pentru anul în curs.

Printre schimbările aduse de Ordonanța de Urgență elaborată de către Ministerul Finanțelor, se numără și majorarea plafonului maxim al valorii tichetelor de masă care pot fi acordate angajaților. Astfel, începând cu data de 1 ianuarie a acestui an, limita valorică a tichetelor de masă a fost majorată. Aceasta a crescut de la 35 la 40 de lei pe zi lucrătoare.

Una dintre modificările aduse de această ordonanță vizează evitarea restructurării unor instituții aflate în subordinea administrațiilor locale. De asemenea, se subliniază posibilitatea acordării unor tichete de masă sau indemnizații de hrană mai substanțiale pentru bugetari. Aceste ajustări sunt parte a efortului de a îmbunătăți condițiile de muncă și de viață ale angajaților din sectorul public.

„Cheltuielile privind drepturile de hrană/indemnizația de hrană/tichete de masă/norma de hrană, indiferent de denumirea acestora, stabilite conform reglementărilor legale sau conform contractelor colective de muncă, nu pot depăși anual contravaloarea a două salarii minim brute pe țară/an/persoană valabile la data de 1 ianuarie 2019, actualizată cu indicele prețului de consum comunicat de Institutul Național de Statistică. Actualizarea acestor drepturi se face începând cu luna ianuarie 2025”, este menționat lege, conform fanatik.ro