Lifestyle

HOROSCOP: Ce înseamnă faptul că Venus este în Leu până în octombrie?

HOROSCOP: Ce înseamnă faptul că Venus este în Leu până în octombrie?
Credit imagine: dreamstime.com

Leul este un semn zodiacal al dramatismului și intensității. Faptul că Venus se află sub constelația Leului poate să creeze anumite probleme zodiilor, în special pentru că planeta iubirii și a senzualității retrogradează în Leu.

Așadar, există riscul unor mari schimbări, adesea nedorite, pe plan amoros. Există însă și părți bune în asta: spre exemplu, ar putea fi momentul pentru a te descoperi și a înțelege mai bine ce aștepți de la un partener de viață.

Toamna începe cu autodescoperire

Semnul zodiacal al Leului tinde să se axeze pe valori precum mândrie, putere, popularitate, dar și generozitate și atașament puternic. Faptul că Venus retrogradează în acest semn fix nu va face decât să dea peste cap zodiile, în special pe acelea mai puțin flexibile. Astfel, cei care preferă să aibă relații cât mai statornice și rutinate se pot trezi că intră într-un adevărat haos, în special când vine vorba de interacțiunea cu persoana iubită.

Nu ajută nici că Saturn este în retrograd în această perioadă, extinzându-și influența nefastă chiar până la sfârșitul anului. Astfel, statornicia va fi pusă la grea încercare nu numai în chestiunile inimii, ci și în cele ale portofelului!

Așadar, trebuie să învățați să vă trăiți viața altfel și să regândiți principalii săi piloni: banii și relațiile personale. În plus, ar putea fi o perioadă bună din punctul de vedere al simțirii artistice: poate ai un hobby pe  care nu l-ai explorat multă vreme, iar acum ar fi momentul perfect pentru a te reconecta cu el și a face astfel față perioadei dificile cu mai multă dezinvoltură.

Partea bună a dramatismului

Dramatismul Leului poate să aibă și părți bune. Chiar dacă riscul de conflict este unul ridicat, iar cineva a cărui astrogramă este predominant formată din semne de pământ sau de apă ar putea să tremure la gândul certurilor, vestea bună este aceea că în conflict, ajungem să spunem cu mai multă ușurință care sunt nevoile noastre. Iar persoanele cu care rezonăm și cu care avem legături reale vor înțelege mai bine aceste nevoi, astfel încât tot răul ar putea să ducă spre bine. De asemenea, dramatismul este un strigăt pentru atenție: în cazul unei relații de lungă durată, în care poate nu ne mai vedem partenerul la fel de clar, acesta ar putea fi dușul rece de care cuplul are nevoie pentru a fi revitalizat.

Totuși, asta nu înseamnă că viața de cuplu trebuie să fie un iad: ea trebuie să fie un loc al comunicării transparente și unde ne simțim confortabil să ne arătăm sentimentele.