Lifestyle

Verificați cardurile pentru alimente! Ajung cei 250 de lei la români

Vouchere sociale, sursa foto click.ro
sursa foto click.ro

Guvernul a decis acordarea și anul acesta a unui sprijin în valoare de 250 de lei pentru românii vulnerabili. Acești bani sunt destinați pentru achiziționarea de alimente și de mese calde.

Acești bani se acordă o dată la două luni pe parcursul anului, iar cei 250 de lei pot fi utilizați pe parcursul a 12 luni de la data primirii banilor. Românii vulnerabili de pe listele emise de Ministerul Muncii primesc anul acesta șase tranșe a câte 250 de lei.

Sprijin pentru alimente

În luna august va ajunge și următoarea tranșa la români pe voucherele de alimente, întrucât cea anterioară a fost primită în luna iunie a acestui an. Înafara de aceasta, ei mai vor primi până la finele anului curent încă 500 de lei în luna octombrie și respectiv, decembrie.

Cel mai probabil banii vor fi primiți înainte de data de 15 august întrucât urmează o minivacanță pentru români, având în vedere sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului.

Beneficiarii acestor vouchere sunt aproximativ 2,4 milioane de români. Cei mai mulți beneficiari ai acestor vouchere se găsesc în București, peste 120.000 de români. Acesta este urmat de Suceava, Iași, Dolj și Bacău.

Oficialii de la Ministerul Muncii actualizează la fiecare plată listele românilor ce beneficiază de acest ajutor de la stat. În acest fel unii români intră pe lista, air alții ies. Pentru luna august, se pare că au fost adăugați 46.130 de români, conform romaniatv.net.

Beneficiarii voucherelor de alimente

Persoanele care se bucură de acest sprijin venit din partea statului român sunt:

– pensionarii sistemului public de pensii, pensionarii aflați în evidența caselor de pensii sectoriale și beneficiarii de drepturi acordate în baza legilor cu caracter special, plătite de casele teritoriale de pensii/casele de pensii sectoriale, ale căror venituri lunare realizate sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei, pentru tranșele din anul 2022, respectiv mai mici sau egale cu 1.700 lei pentru tranșele din anul 2023;

– persoanele – copii și adulți – încadrate în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, ale căror venituri lunare proprii realizate sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei pentru tranșele din anul 2022, respectiv mai mici sau egale cu 1.700 lei pentru tranșele din anul 2023;

– familiile cu cel puțin 2 copii în întreținere ale căror venituri lunare realizate pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei pentru tranșele din anul 2022, respectiv mai mici sau egale cu 675 lei pentru tranșele din anul 2023;

– familiile monoparentale ale căror venituri lunare realizate pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei pentru tranșele din anul 2022, respectiv mai mici sau egale cu 675 lei pentru tranșele din anul 2023;

– familiile și persoanele singure care au stabilit dreptul la ajutorul social;

– persoanele fără adăpost astfel cum acestea sunt reglementate potrivit prevederilor legale în vigoare.

Primele tranșe pentru acest ajutor au fost acordate în lunile februarie, aprilie și iunie. Totalul de bani acordat pentru fiecare român beneficiar pentru întregul an este de 1.750 de lei.