Info Actual > Economic > Veste fantastică pentru români, anunță premierul Florin Cîțu
Economic

Veste fantastică pentru români, anunță premierul Florin Cîțu

Veste fantastică pentru români, anunță premierul Florin Cîțu

Veste fantastică pentru români, anunță premierul Florin Cîțu. Șeful Guvernului a făcut noi precizări privind economia României, acesta consideră că actualul guvern a luat decizii corecte.

Veste fantastică pentru români. Standard and Poor’s modifică perspectiva economiei României

Îmbunătățirea perspectivei de la negativ la stabil aferentă ratingului agenției Standard and Poor’s este o veste fantastică pentru români, a afirmat premierul Florin Cîțu.

Aseară, Ministerul Finanțelor nota că este pentru prima dată în ultimii 7 ani când agenția de rating face o astfel de modificare în sens pozitiv, mai exact din noiembrie 2013, și că este un semnal care încurajează autoritățile de la București și le arată că sunt pe drumul cel bun.

Astăzi, șeful Guvernului, Florin Cîțu, a făcut noi precizări pe tema ratingului României

Agenția de rating Standard and Poor’s a păstrat ratingul de țară, dar, mult mai important, spunea premierul Florin Cîțu, a modificat perspectiva economiei României de la negativ la stabilă. În opinia sa, evaluarea agenției reprezintă o veste fantastică pentru români și confirmă că actualul guvern a luat deciziile corecte, dar înseamnă totodată respectarea obligațiilor în ceea ce privește punerea în practică a reformelor.

Florin Cîţu: ”De ce este nevoie să facem aceste reforme? De ce este importantă această evaluare a agenției de rating? Foarte simplu, este pentru bunăstarea tuturor românilor, înseamnă mai multe  locuri de muncă bine plătite, înseamnă dobânzi mai mici, o inflație mai mică, o calitate a vieții mai bună pentru toți românii.”

Premierul a mai spus că schimbarea perspectivei economiei României de la negativ la stabilă se datorează în primul rând antreprenorilor, companiilor private, iar realizarea este cu atât mai importantă cu cât vine în contextul celei mai mari crizei economice și de sănătate din ultima sută de ani.

Premierul a făcut, totodată, un nou apel la populație pentru a se vaccina.

”Avem acum dozele pentru toți românii să se vaccineze. Vă încurajez pe toți să vă înregistrați pe platforma de vaccinare și să vă vaccinați. Doar așa putem să revenim la normalitate cât mai curând”, a spus Florin Cîţu.

Campania de vaccinare depășește numărul de 81.000 de persoane imunizate în 24 de ore. Cel puțin până acum, ținta stabilită de autorități privind imunizarea împotriva Covid-19 a fost atinsă.

Pfizer rămâne cel mai administrat vaccin în România, depășind de departe la numărul de doze administrate zilnic celelalte seruri.