Actual

Vești bune pentru românii care vor pleca în vacanță în Grecia. Nicolae Ciucă a anunțat construirea unui nou pod spre Bulgaria

Nicolae Ciucă

Premierul Nicolae Ciucă s-a întâlnit vineri, 29 aprilie, cu omologul său din Bulgaria, Kiril Petkov. Printre subiectele pe care cei doi le-au discutat se numără cel al transportului peste Dunăre, fiind semnat în acest sens un memorandum pe tema construirii unui nou pod, între Giurgiu și Ruse. De asemenea, cei doi șefi de guvern au discutat și despre înscrierea în programul Fast Danube care vizează asigurarea unui transport sigur pe sectorul fluviului care este împărțit de România și Bulgaria.

Vești bune pentru românii care vor pleca în vacanță în Grecia. Nicolae Ciucă a anunțat construirea unui nou pod spre Bulgaria

Prim-ministrul Nicolae Ciucă a declarat că a discutat cu premierul Bulgariei, Kiril Petkov, despre construirea unui nou pod peste Dunăre, dar şi despre dragarea fluviului.

„În ceea ce priveşte subiectele de pe agenda comună, prioritare pentru noi care vor seta şi vor aranja tot ceea ce urmează să se întâmple în şedinţa comună de guvern de anul acesta care sperăm să aibă loc în luna septembrie, desigur, primul subiect a fost legat de programele de transport. Am avut 2 obiective principale, am avut un memorandum semnat între România şi Bulgaria în ceea ce priveşte construirea unui al doilea pod între Giurgiu şi Ruse, pod care poate să beneficieze de fonduri europene şi de asemenea demararea proiectului pentru dragarea Dunării şi înscrierea în programului european Fast Danibe”, a declarat Nicolae Ciucă.

Premierul român a explicat că partea bulgară a podului existent dintre Giurgiu şi Ruse urmează să intre în lucrări de mentenanţă, s-a convenit deschiderea unui punct de trecere cu bacul:

”Ţinând cont că într-o perioadă scurtă de timp urmează ca pe partea bulgară a podului de la Giurgiu – Ruse să se  execute lucrări de mentenanţă, am convenit să deschidem un punct de trecere între Giurgiu şi Ruse cu bacul. Chestiunea aceasta va ajuta şi va facoilita practic compensând restricţiile”, a mai declarat Ciucă.

Şeful Executivului a subliniat că autorităţile bulgare vor mai multe poduri peste Dunăre, între România şi Bulgaria.

„Partea bulgară a propus să analizăm posibilitatea construirii unui număr mai mare de poduri, iar pentru acest subiect am convenit ca până la finele săptămânii viitoare să se constituie un task force din care vor face parte specialişti de la Ministerul Transporturilor şi totodată, pe măsură ce discuţiile au evoluat şi am convenit că sunt subiecte comune şi în ceea ce priveşte energia, am convenit ca în acest task force să facă parte şi specialişti din cadrul ministerelor Energiei din ambele ţări”, a declarat Nicolae Ciucă.