Social

Vești bune pentru șoferi! De la 1 iunie se suspendă o anumită taxă

Trafic, sursa foto vox.com
sursa foto vox.com

Drumul spre mare nu poate fi parcurs fără plata taxei de trecere pe podul de la Fetești. Vestea bună este că această taxă va fi suspendată de la 1 iunie. Suspendarea are loc din cauza lucrărilor de întreținere a podului care se fac pe brațul Borcea.

Declarația a fost făcută de Sorin Grindeanu, ministrul transporturilor. Suspendarea taxei de drum este garantată, a precizat ministrul în cele mai recente declarații publice ale sale, dar următorul pas este convocarea unei ședințe a Consiliului de Administrație al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

Taxa se suspendă de la 1 iunie

Sorin Grindeanu a explicat protocolul uzual pentru astfel de situații și a vorbit și despre ziua concretă de suspendare a taxei de trecere a podului de la Fetești, chiar dacă nu are termene ferme pentru următorii pași logistici:

„Probabil că în zilele următoare va exista Consiliul de Administraţie al CNAIR, fiindcă ăsta e mersul normal. Eu am transmis public şi mergem pe această linie. Aşa cum am spus, în zilele următoare vom avea acest Consiliu de Administraţie, iar ca termen în mod sigur de la 1 iunie se va intra pe suspendarea acestei taxe. Acea precizare care a venit la o zi după anunţul meu a fost o precizare prin care se dorea sublinierea faptului că nu de atunci se aplică, ci urmare a acestui Consiliu de Administraţie şi a acestei decizii care va exista în perioada următoare”, a spus ministrul, potrivit  G4Media.

În plus, acesta a furnizat date de la CNAIR pentru a susține suspendarea provizorie a acestei taxe, pe care a calificat-o drept „absurdă”, având în vedere proiectele de reparații care vor aglomera și mai mult drumurile.

Drumuri mai aglomerate

„Din ce mi-au spus colegii de la CNAIR, un termen realist ca să fie toate lucrurile în regulă e 1 iunie. Eu sper să fie cât mai scurtă această perioadă, iar cei care au în lucru reabilitarea podului, vorbim de braţul Borcea, să termine cât mai repede. Dar de unde a plecat această dorinţă? De la faptul că în această perioadă, atâta timp cât este în lucru podul, mi se pare un pic absurd să ceri taxe suplimentare pentru traversarea podului, mai ales într-o perioadă în care va trebui să şi aştepţi la cozi ca să plăteşti acea taxă. De aici a plecat această intenţie, atâta timp cât vorbim de un pod în lucru, cred că abordarea anunţată de mine săptămâna trecută ar fi cea corectă, dar nu vreau să influenţez decizia Consiliului de Administraţie”, a mai spus el.

Mulți români se vor bucura la vestea suspendării taxei, deși mulți nu vor fi la fel de încântați de aglomerația din trafic. Asta pentru că sărbătoarea de Rusalii este chiar după colț. În plus, inițiativa Litoralul pentru toți promovează călătoriile transfrontaliere; ca urmare, mai multe unități de cazare vor oferi reduceri până la 20 iunie.