Actual

Sorin Grindeanu susține reducerea numărului de ministere în viitor! „Este mult un minister separat Familie, Tineret, și Sport”

sorin grindeanu, sursa foto digi24
sursa foto digi24

Sorin Grindeanu are noi soliții pentru buna desfășurare a Guvernului. Acesta susține două propuneri: includerea ministerului Turismului în cel al Economiei și comasarea ministerului Familiei într-un minister pentru Familie, Tineret şi Sport.

Într-un astfel de scenariu, Gabriela Firea ar urma să-și piardă funcția de ministru ori ar putea conduce ea Ministerul pentru Familie, Tineret şi Sport și atunci ar rămâne fără funcție Eduard Novak. Discuția pe ministere a mai stârnit un scandal săptămâna aceasta, pe fondul unor presupuse intenții ale PNL de a prelua Ministerul Mediului, condus acum de Tanczos Barna de la UDMR. Uniunea a amenințat deja cu ieșirea de la guvernare dacă va rămâne cu mai puține ministere în noul cabinet.

„Susțin o reducere a numărului de ministere. Eu am șapte secretari de stat la Transporturi, e mult. Dacă tot vorbim de Ordonanță cu reduceri, să începem și de la reduceri de ministere, nu doar secretari de stat. Știu foarte bine cum s-a făcut această hartă a secretarilor de stat, de am ajuns să avem 200 acum. Nu văd de ce am avea un ministeru al Antreprenoriatului, Turismului, când poate funcționa foarte bine așa cum a funcționat în Ministerul Economiei. De asemenea, mi se pare foarte mult să existe un minister separat Familie, Tineret, poate exista Familie, Tineret și Sport. Îmi voi susține punctul acesta de vedere zilele următoare la posibilele negocieri”, a declarat Sorin Grindeanu, pentru Digi24, preluat de B1.

Puncte de vedere

De asemenea acesta mai spunea: „Eu cred că odată cu noul guvern trebuie să fie mai puţine ministere, nu doar secretari de stat. E un lucru pe care i l-am spus şi lui Ciolacu, şi lui Ciucă, şi lui Kelemen. E punctul meu de vedere că sunt prea multe ministere, nu doar secretari de stat”.

În plus, acesta a mai anunțat și că taxa de la Fetești ar putea fi suspendată până la finalizarea lucrărilor la podul peste brațul Borcea, CNAIR a declarat că taxa rămâne în continuare obligatorie, deoarece pentru suspendarea achitării acesteia sunt necesare anumite demersuri juridice.

Astfel, până la suspendarea efectivă a taxei de trecere a podurilor dunărene, cei care le tranzitează trebuie să achite această taxă, în caz contrar fiind emis PVC (Proces Verbal de contraventie). CNAIR va comunica momentul și perioada în care achitarea taxei de pod de la Fetești va fi suspendată.