Lifestyle

Vești minunate! Irinel Popescu: „Sângele celor vindecați salvează bolbavii de coronavirus”

Vești minunate! Irinel Popescu: „Sângele celor vindecați salvează bolbavii de coronavirus”. Invitat în emisiunea „Academia de sănătate”, pe DCNews, prof. dr. Irinel Popescu a vorbit de un tratament revoluționar în cazul pacienților cu coronavirus.

„Serul bolnavilor conține și anticorpii”

„S-a pornit de la un principiu cunoscut. Serul bolnavilor care au făcut o formă de boală infecţioasă conţine şi remediile faţă de această boală – anticorpii. Primele încercări au fost făcute absolut empiric. Chinezii au fost pionierii.

S-a prelevat ser de la pacienţii infectaţi, s-a măsurat titlul anticorpilior şi s-a văzut unde există o cantitate suficientă care să dea speranţe că poate fi terapeutică. S-au tratat deja mai multe cazuri” a explicat prof. dr. Irinel Popescu.

Coronavirus. Încă două persoane testate pozitiv în România ...

Ser Hiperimun, pentru mai multe categorii de bolnavi

„Noua metodă se adresează cazurilor grave, la care celelalte medicamente pe care le-au încercat nu şi-au dovedit eficiența şi în care evoluţia bolii a devenit categoric nefavorbailă, până la punctul la care s-a impus ventilaţia mecanică. Medicii au început să ia în considerare şi introducerea în tratament a acestui ser hiperimun. (…) Starea unora dintre aceşti bolnavi s-a ameliorat simţitor.

În acest moment, aceasta ar fi categoria la care noua metodă ar fi indicată. Nu sunt singurii. S-a pus problema administrării acestui ser hiperimun şi la pacienţii care sunt la începutul bolii sau la contacți, pentru a preveni apariţia bolii sau pentru a stopa precoce evoluţia ei”, a mai spus prof. dr. Irinel Popescu.