Showbiz

Viața actriței Anjelica Huston, marea iubire a lui Jack Nicholson. De la accident la actorie

Viața actriței Anjelica Huston, marea iubire a lui Jack Nicholson. De la accident la actorie
popsugar.co.uk/ m.imdb.com

„…am lăsat oportunitățile să treacă pe lângă mine”.

Actriță, producător și regizor… vorbim de Anjelica Huston (personajul Morticia din faimosul film „Familia Addams” apărut în 1991, în regia lui Barry Sonnenfeld), a jucat în peste 60 de filme artistice, în numeroase producții pentru televiziune, și-a imprimat vocea în 15 filme de animație și seriale TV.

Totodată, Anjelica Huston:

 • a regizat trei filme (Bastard out of California, 1996; Agnes Browne, 1999; Riding the bus with my sister; 2005),
 • a performat în două piese de teatru,
 • deține un Oscar (din 1986) pentru cea mai bună actriță într-un rol secundar (pentru Prizzi’s honor, 1985, în regia tatălui ei John Huston),

 • are două nominalizări la Oscar,
 • are un premiu Globul de Aur obținut pentru Angels of Steels (cea mai bună actriță într-un rol secundar într-un film serial),
 • deține alte șapte nominalizări pentru Globul de Aur,
 • deține trei nominalizări BAFTA,
 • deține cinci nominalizări Emmy.

Anjelica Huston provine dintr-o familie de actori și câștigători de Oscar

Anjelica Huston s-a născut în California, la data de 8 iulie 1951,  fiind fiica actorului, regizorului și scenaristului John Huston și nepoata actorului și cântărețului Walter Huston.

John Huston și Walter Huston au fost, la rândul lor, premiați de Academia de Film Americană.

Walter Huston a primit Oscarul pentru cel mai bun actor într-un rol secundar, în filmul regizat de fiul său John Huston, Comoara din Sierra Madre (1948), iar John Huston a fost recompensat de două ori cu același trofeu, primind Oscarul pentru cel mai bun regizor și pentru cel mai bun scenariu, tot pentru filmul Comoara din Sierra Madre.

Anjelica Huston a fost manechin și fotomodel

O bună parte a copilăriei, Anjelica Huston și-a petrecut-o în Irlanda și Anglia, alături de mama ei, balerina Enrica Soma (a patra soție a regizorului John Huston, tatăl Anjelicăi).

Iar primele ei experiențe actoricești se leagă de anul 1969, atunci când a început o timidă colaborare cu tatăl, John Huston, având roluri minore în câteva dintre filmele sale.

Huston s-a mutat în SUA, după moartea mamei

Tot în 1969, Anjelica și-a pierdut mama care a murit în urma unui accident de mașină, la doar 39 de ani. Tragedia a determinat-o pe Huston să se mute în Statele Unite ale Americii, acolo unde se afla tatăl.

O perioadă, a lucrat ca model pentru fotografi celebri ai acelei perioade (Terry O’Neill, Richard Avedon, Bob Richardson), a apărut pe coperta revistei Vogue și în prezentări de modă ale stiliștilor Roy Halston, Zandra Rhodes, Yohji Yamamoto, Giorgio Armani  și Valentino.

A vrut să devină actriță, însă propriul tată a demoralizat-o

La 28 de ani, a decis să devină actriță profesionistă, dar elanul i s-a taiat și s-a demoralizat în  momentul în care tatăl ei i-a spus „draga mea, dar nu crezi că ești prea bătrână pentru a începe o asemenea carieră?”.

„Nu prea aveam încredere în mine în acea perioadă. Iar comentariul tatălui meu m-a afectat profund”, dezvăluia Huston într-un interviu publicat pe oprah.com.

„Nu-mi trecuse prin minte că aș putea fi prea bătrână pentru așa ceva. Refuzasem să joc în filme alături de iubitul meu de atunci, Jack Nicholson, pentru că le vedeam ca pe niște favoruri. Așa că am lăsat oportunitățile să treacă pe lângă mine, în timp ce pierdeam timpul gândindu-mă la lucruri ce nu mă ajutau deloc, dar care mă făceau să mă simt frustrată”.

„Atunci când am deschis ochii, l-am văzut pe Jack”

La scurt timp după discuția pe care a purtat-o cu John Huston despre cariera ei în film, Anjelica a suferit un accident de mașină, incident pe care-l consideră definitoriu și revelator în viața ei, întrucât a fost momentul în care a prins curaj și determinare, a știut că vrea să devină actriță și că nimic nu o poate împiedica să-și îndeplinească acest vis.

Trezită ca dintr-un somn lung și vindecată, dintr-o dată, de depresia și de complexele care o dominau până nu de mult, Anjelica Huston s-a hotărât să facă pași concreți în acest sens, astfel că a început să ia lecții private de actorie.

„…Nu aveam decât un gând în minte”

Anjelica Huston a rememorat scena de după operație: „Atunci când am deschis ochii, l-am văzut pe Jack care stătea în fața patului cu un buchet de flori în mână. Totuși, cea mai pregnantă amintire este legată de faptul că am simțit o incredibilă energie pozitivă. Ceva ce nu mai simțisem până atunci. Mi-am zis, Ai depășit asta, înseamnă că ești pe un drum nou. Iar în cele câteva zile cât am mai stat în spital, nu aveam decât un gând în minte. Că sunt puternică. Mă simțeam încrezătoare și aveam o forță interioară nemaisimțită până atunci”.

Relația de iubire cu Jack Nicholson

Anjelica Huston s-a iubit cu Jack Nicholson din 1973 și până în 1990, actorii apărând împreună în șapte producții cinematografice:

 • One flew over the cuckoo’s nest (1975),
 • The postman always rings twice (1981),
 • Killers Kill, Dead Men Die (2007),
 • Prizzi s honor (1985),
 • The Crossing Guard (1995),
 • The Last Tycoon (1976),
 • Jack and Mr. Nicholson (2019).

Anjelica Huston și Jack Nicholson nu s-au căsătorit niciodată

Dar în ciuda faptului că au fost împreună timp de aproape 20 de ani, nu s-au căsătorit niciodată, deși Nicholson i-ar fi cerut mâna de câteva ori, conform celor spuse de el într-un interviu pe care-l acordase revistei People, în 1980.

„Uneori mă refuza, alteori spunea da”, urmând să declare, cinci ani mai târziu, că mariajul nu era în planurile lor, recunoscând faptul că pentru el, cel puțin, acest aspect nu era atât de important și argumentând că puterea unei relații se bazează pe mai mult decât pe un simplu inel.

La rândul ei, într-un interviu , Huston a recunoscut că și-a dorit o viață de familie poate prea idealizată: „A fost dorința mea inițială. Să am o dragoste perfectă și un soț drăguț. Am vrut să fiu căsătorită cu un bărbat care să-mi dea o mulțime de fii”.

Cu toate că au încercat în nenumărate rânduri, Anjelica și Jack nu au reușit să aibă copii împreună.

Actrița s-a căsătorit cu un sculptor mexican

În 1992, când s-a căsătorit cu sculptorul american de origine mexicană Robert Graham, Huston a încercat din nou să rămână însărcinată, dar fără succes, în ciuda tratamentelor și procedurilor pe care le-a urmat.

„Au fost momente când mi-am dorit copii, iar alteori am fost recunoscătoare că nu îi am”, spunea Huston într-un interviu. Huston și Graham au fost căsătoriți până în 2008, când acesta a decedat.

Printre filmele în care Huston a avut roluri remarcabile se numără:

 •  Prizzi’s Honor (1985),
 • The Dead (1987),
 • Crimes And Misdemeanors (1989),
 • The Grifters (1990),
 • The Witches (1990),
 • Manhattan Murder Mystery (1993)
 • Ever After: A Cinderella Story (1998),
 • 50/50 (2011)
 • John Wick: Chapter 3 – Parabellum (2019), potrivit descopera.ro