Info Actual > Diverse > Video. Navă în flăcări, cu încărcătură periculoasă, în Columbia Britanică. Sunt temeri de un dezastru ecologic
Diverse

Video. Navă în flăcări, cu încărcătură periculoasă, în Columbia Britanică. Sunt temeri de un dezastru ecologic

Video. Navă în flăcări, cu încărcătură periculoasă, în Columbia Britanică. Sunt temeri de un dezastru ecologic

Sâmbătă s-a declanșat un incendiu la containerele de pe o navă de marfă. Nava cargo transporta substanțe chimice miniere în largul Columbiei Britanice. Garda de Coastă canadiană a transmis că lucrează cu Garda de Coastă SUA pentru a evalua situația, inclusiv pericolele pentru mediu, relatează Reuters.

Șaisprezece membri ai echipajului au fost evacuați de pe MV Zim Kingston, în timp ce cinci au rămas la bord pentru a lupta împotriva incendiului, a declarat Garda de Coastă canadiană într-un comunicat, sâmbătă seara.

Zece containere ardeau în prezent, se arăta în comunicat, însă focul a continuat să se răspândească, dar nava în sine nu a fost aprinsă.

Agenția a declarat că lucrează cu omologul său din SUA pentru a urmări 40 de containere căzute peste bord, spunând că reprezintă un risc semnificativ pentru marinari.

„Marinarii sunt sfătuiți să rămână departe de zonă. În prezent, nu există niciun risc pentru siguranța oamenilor de pe țărm, totuși situația va continua să fie monitorizată”, a transmis Garda de Coastă.

Videoclipul obținut arată un flăcări în cascadă pe puntea navei în apă și care se preling în apă

Zim Kingston a raportat vineri că s-a confruntat cu vreme nefavorabilă la vest de strâmtoarea Juan de Fuca.

„Acest lucru este extrem de îngrijorător. Nava și containerele sunt foarte aproape de Victoria, BC și se estimează că o furtună mare va lovi diseară. Ne … suntem îngrijorați că poate fi un alt dezastru ecologic”, a declarat David Boudinot, președintele Surfrider. Fundația Canada, o organizație de mediu.

„Două dintre containere au fost identificate ca transportând combustibili spontani”, a declarat pentru Vancouver Sun subofițerul de clasa a III-a, Diolanda Caballero.

„În prezent containerele se îndreaptă spre nord, dar nu putem prezice traseul lor din cauza vremii nefavorabile. Centrul ciclonului se află în zona respectivă”, a spus ea.

 

Comunicările radio au indicat faptul că echipajul, inclusiv căpitanul, a fost sfătuit să abandoneze nava de către autoritățile canadiene.
Datele Eikon Refinitiv arată că Zim Kingston, sub pavilion maltez, este administrat de Danaos Shipping Co Ltd, cu sediul în Cipru. Compania deține 69 de nave deservite de 1400 de navigatori.