Social

Video. Premierul Nicolae Ciucă vrea certificatul verde la locul de muncă. Când va fi introdus

Video. Premierul Nicolae Ciucă vrea certificatul verde la locul de muncă. Când va fi introdus

Premierul Nicolae Ciucă a fost marți la Giurgiu,pe șantierul drumului care face legătura cu Podul Prieteniei, împreună cu ministrul transporturilor și cu ministrul afacerilor interne  și a susținut o conferință de presă.

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, marţi, că a discutat cu ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, pentru a găsi soluţiile prin care actul normativ privind certificatul verde la locul de muncă să fie reintrodus în dezbaterea Parlamentului, iar în momentul în care va fi aprobat de Camera Deputaţilor, să meargă la promulgare şi să poată să fie aplicat.

„Este un subiect pe care l-am discutat cu domnul ministru Rafila sâmbătă şi am convenit să găsim acele soluţii prin care certificatul verde să fie reintrodus în dezbatere în Parlament. Şi în momentul în care va fi aprobat de Camera Deputaţilor, să meargă la promulgare şi să poată să fie aplicat”, a afirmat Ciucă, aflat într-o vizită la Giurgiu, întrebat când va putea fi aplicat certificatul verde la locul de muncă.

Nu se știe când va fi adoptată legea

Ciucă nu a precizat când ar putea fi adoptată legea. „Daţi-mi voie să nu estimez un timp”, a spus el.

„Din discuţiile pe care le-am avut cu domnul ministru, de certificatul verde vor beneficia şi persoanele care au trecut prin boală”, a arătat premierul.

El a mai fost întrebat despre posibilitatea eliberării certificatului verde şi la zece zile după prima doză, însă Nicolae Ciucă a arătat că ministrul Sănătăţii, împreună cu ceilalţi specialişti, va veni cu o propunere concretă în cuprinsul proiectului de lege care va fi supus dezbaterii Camerei Deputaţilor şi atunci se vor stabili soluţiile.

Totodată, Nicolae Ciucă a vorbit și despre subvențiile pentru creșterea prețurilor în energie.

„Va urma să avem o analiză pe sumele din fondul de rezervă a bugetului și, în funcție de nevoile fiecărei localități în parte, vom repartiza sumele care se cuvin într-un timp foarte scurt.
Nicolae-Ionel Ciucă: Vom avea o ședință de guvern, prin care să decidem modul în care se vor repartizarea banii din fondul de rezervă al bugetului”, a declarat premierul.