Actual International

Viitoarea regină a Marii Britanii a apărut într-un pictorial din Vogue. Trecutul cu Lady Diana nu e uitat

Viitoarea regină a Marii Britanii a apărut într-un pictorial din Vogue. Trecutul cu Lady Diana nu e uitat

Două femei i-au marcat viața prințului Charles și acestea sunt Prințesa inimilor, Lady Diana și Camila Parker-Bowles, amanta, devenită, astăzi, soție.

Viitoarea regină a Marii Britanii a apărut într-un pictorial din Vogue. Trecutul cu Lady Diana nu e uitat

Ediția britanică a revistei Vogue i-a dedicat, pentru prima dată, un amplu material, considerat a fi un portret al Camillei Shand, fostă Camilla Parker-Bowles, soţia prinţului Charles şi viitoare regină consoartă. Pictorialul va apărea în numărul din luna iulie.

Pe 17 iulie, ducesa de Cornwall sărbătorește a 75-a aniversare și, înainte de acest eveniment, jurnalistul Giles Hattersley, de la publicația britanică a avut inițiativa de a realiza un interviu cu femeia care i-a cucerit inima prințului Charles.

Ea vorbește aici despre viaţa de familie, cuplul pe care îl formează cu viitorul rege al Angliei, despre tabloidele care au avut-o drept ţintă de-a lungul timpului, făcând referire şi la angajamentele sale caritabile.

Articolul va fi insoțit de fotografii realizate de Jamie Hawkesworth la Clarence House, în care ea apare îmbrăcată cu piese din garderoba proprie.

Camilla se declară a fi o feministă convinsă, ”luptă” pentru drepturile femeilor și se implică în activități de acest gen. Ea patronează  Asociația SafeLives, care vine în ajutorul victimelor violenţelor conjugale, având credința fermî că  fiecare dintre noi ”cunoaştem toţi pe cineva căruia i s-a întâmplat„.

Am auzit prea des vorbindu-se, de către prieteni care cunosc prieteni, şi mi-am spus că poate trebuie să mă dedic acestui subiect şi să văd dacă pot să ajut„.

Un fapt inedit, demn de luat în seamnă, este mărturisirea de suflet, prin care aceasta recunoaște că i-a fost greu să concureze cu prințesa inimilor, Lady Diana. Și a vorbit deschis despre criticile, foarte puternice din anii 1990, când era percepută drept rivala Dianei.

Nu a fost uşor. Eram analizată atât de mult încât trebuia doar să găsesc o modalitate de a trăi cu asta. Nimănui nu-i place să fie privit tot timpul, să fie criticat şi… Trebuie să trăieşti în continuare”, a spus consoarta prințului moștenitor.

Întrebată despre relația de azi cu prințul Charles, ea s-a confesat reporterului, recunoscând că nu este deloc ușor să țină pasul unul cu altul, dat fiind obligațiile Serviciului ”Coroanei”.

Uneori nu este uşor, dar încercăm mereu să avem un moment al zilei pe care îl petrecem împreună… Întotdeauna stăm împreună şi bem o ceaşcă de ceai şi vorbim despre ziua noastră”.

Prințul Charles a recunoscut că, după cinci ani petrecuţi cu Diana, căsnicia lor nu mai putea fi salvată, iar el şi Camilla Parker-Bowles deveniseră amanţi. „A fost prietena mea de foarte multă vreme şi va rămâne încă mult timp de acum încolo”, a explicat el, răspunzând astfel întrebărilor incomode, inclusiv de ce a ales-o pe Camilla, în defavoarea Dianei. Un amplu material în acest sens, care merită a fi citit, a scris retetesivedete.

Foto: doctorul zilei (deschidere)/ British Vogue Instagram (interior)