Diverse

Viitorul e ciudat: Roboții intră în politică și iau decizi pentru oameni. Primul pas a fost făcut

Viitorul e ciudat: Roboții intră în politică și iau decizi pentru oameni. Primul pas a fost făcut
Arhivă

Danemarca are o formaţiune politică unică! De la sfârșitul lunii mai, în această țară a fost creat un partid numai cu roboți! Culmea, vrea să participe la următoarele alegeri.

Partidul Sintetic a fost lansat la sfârşitul lunii mai de colectivul artistic danez Computer Lars. Încă nu are un număr suficient de semnături pentru a participa la alegeri, însă speră ca până în 2023 să poată intra în cursă. Acest partid se doreşte a fi un răspuns la absenteismul danez, estimat la aproximativ 15% la cele mai recente alegeri legislative.

Înainte să fie lansat, softul de inteligenţă artificială a analizat toate publicaţiile scrise de partidele daneze din ultimii 50 de ani şi propune acum un program politic ce reprezintă viziunile unei persoane „obişnuite”, scrie observatornews.ro.

Ce obiective au roboții

Robotul își dorește să implementeze un venit minim universal mai mult decât dublu faţă de salariul mediu din prezent. De asemenea, va adăuga și un nou obiectiv în cadrul programelor ONU, care le va permite oamenilor şi algoritmilor să coexiste.

Formațiunea politică a anunţat că va organiza prima sa reuniune electorală pentru un public uman în luna septembrie.

Danemarca numără în prezent 230 de micropartide, inclusiv Partidul Sintetic, care nu dispune încă de cele 20.182 de semnături necesare pentru a putea să se prezinte la alegerile parlamentare. A obţinut până acum doar patru semnături, potrivit unei numărători oficiale.